dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química |
dc.contributor |
Recasens Baxarías, Francisco Javier |
dc.contributor.author |
Cama Mingot, Josep |
dc.date |
2006-11 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/3168 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química::Química orgànica |
dc.subject |
Vegetable oils -- Analysis |
dc.subject |
Hydrogenation |
dc.subject |
Solvents |
dc.subject |
Carbon dioxide |
dc.subject |
Olis vegetals -- Anàlisi |
dc.subject |
Hidrogenació |
dc.subject |
Dissolvents |
dc.subject |
Anhídrid carbònic |
dc.title |
Selecció d’un co-solvent per a la hidrogenació d’olis vegetals en CO2 supercrític: millora de la seguretat del procés |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
Premi al millor Projecte de Fi de Carrera presentat durant el curs 2006-2007 en l'àmbit de Química que atorga BASF |
dc.description.abstract |
En aquest projecte i els que el continuïn, es proposa combinar els avantatges del CO2 com a solvent supercrític modificat mitjançant l’addició d’un co-solvent, amb la dinàmica de
fluids computacional, en l’estudi de la transferència de matèria i calor aplicat a la
hidrogenació d’olis vegetals. En aquesta primera part del “gran” projecte, s’escullen els millors co-solvents permesos per la legislació de processos alimentaris, amb els que es podrà
dur posteriorment el procés d’hidrogenació en millors condicions d’operació, i amb majors
condicions de seguretat.
La velocitat d’hidrogenació en CO2 supercrític és baixa degut a la pobre solubilitat que presenten els triglicèrids en aquest solvent. Les condicions d’operació necessàries per
assegurar la presència d’una única fase dins del reactor, es troben sobre 40 MPa i a 473 K, fet
que fa, que el procés sigui inviable des d’un punt de vista tècnic o en tot cas, molt costós
econòmicament.
L’objectiu d’aquest projecte és doncs, estudiar teòricament l’efecte de diversos cosolvents
aprovats per a ús alimentari per a la selecció del/s candidat/s potencial/s, per a la hidrogenació en continu en una sola fase d’oli de gira-sol, utilitzant pal·ladi deposat
superficialment com a catalitzador i CO2 supercrític com a solvent de reacció, amb la finalitat de reduir les condicions d’operació i minimitzar el risc del procés que comporta el fet de treballar amb solvents inflamables a elevades pressions i temperatures. |
dc.description.abstract |
Award-winning |