Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/10609/592

Esquema criptogràfic per exàmens electrònics segurs
Dorca Josa, Aleix
Universitat Oberta de Catalunya
Si tota la formació es fa a distància, per què els exàmens en aquest tipus d'ensenyament no ho són? Probablement hi hauran diverses visions a l'hora de respondre aquesta pregunta. En tot cas, per poc que pensem en la realització d'exàmens a distància ens sorgeixen un seguit de qüestions per resoldre: com podem assegurar l'autenticitat i integritat de les dades? Com podem estar segurs que la persona que fa l'examen és qui diu ser? En aquest projecte de final de carrera s'ha dissenyat, implementat i provat un sistema que, mitjançant criptografia de clau pública, garanteix la correcció en totes les fases d'un procés d'examen electrònic. Entenem que aquest és un pas previ a la realització d'exàmens a distància.
Si toda la formación se realiza a distancia, ¿por qué los exámenes en este tipo de enseñanza no lo son? Probablemente existirán varias visiones en el momento de responder a esta pregunta. En cualquier caso, por poco que pensemos en la realización de exámenes a distancia nos surgen toda una serie de preguntas por resolver: ¿cómo podemos asegurar la autenticidad e integridad de los datos?, ¿cómo podemos estar seguros de que la persona que realiza el examen es quien dice ser? En este proyecto de final de carrera se ha diseñado, implementado y probado un sistema que, mediante la criptografía de clave pública, garantiza la corrección en todas las fases de un proceso de examen electrónico. Entendemos que éste es un paso previo a la realización de exámenes a distancia.
If all of the training is distance, why are exams in this type of learning not? There will probably be diverse views when it comes to answering this question. In any case, however little we may think of offering distance exams, a number of questions arise that need to be solved: how can we ensure the authenticity and integrity of the data? How can we be sure that the person taking the exam is who they say they are? In this Final Degree Project project, a system has been designed, implemented and tested that, using public code cryptography, guarantees honesty in every phase of an e-exam process. We believe that this is an initial step prior to offering distance exams.
10-06-2010
Consulteu les condicions d'ús d'aquest document en el repositori original:http://hdl.handle.net/10609/592
Bachelor thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a