Diagnosis socioambiental y presupuesto para el Parque Nacional Los Quetzales (Costa Rica)
Amengual Mañosa, Núria
Pons Solé, Joan
Pou Àlvarez, Núria
Acevedo, Heiner, dir.
Boada, Martí 1949- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2007
Descripció: 292 p.
Resum: Se realiza una diagnosis socioambiental y un presupuesto para el Plan de Manejo del Parque Nacional Los Quetzales (PNLQ). El PNLQ ocupa una superficie de 4117 ha. Presenta un régimen hí­drico elevado favorecido por la topografí­a quebrada que permite la presencia de fajas de condensación. Estas condiciones favorecen la presencia del bosque nublado que como se ha observado es el hábitat de innumerables especies, algunas de las cuales presentan gran valor ecológico. El presupuesto para el Plan de Manejo refleja cómo los gastos superan en una proporción importante a los ingresos, por lo que se recomienda centrar los esfuerzos en la búsqueda de formas de financiación (pago por servicios ambientales, convenios, co-manejo y donaciones). También se hace precisa una aportación anual del Gobierno Central para la ejecución del Plan.
Resum: Es realitza una diagnosis socioambiental i un pressupost pel Pla de Gestió del Parque Nacional Los Quetzales (PNLQ). El PNLQ ocupa una superfície de 4117 ha. Presenta un règim hídric elevat afavorit per la topografia pronunciada que permet la presència de franges de condensació. Aquestes condicions afavoreixen la presència del bosc ennuvolat que, com s'ha observat, és l'hàbitat de innumerables espècies, algunes de les quals presenten gran valor ecològic. El pressupost pel Pla de Gestió reflecteix com les despeses superen en una proporció important els ingressos, per la qual cosa es recomana centrar els esforços en la recerca de formes de finançament(pagament per serveis ambientals, convenis, co-gestió i donacions). També es precisa una aportació anual per part del Govern Central per a l'execució del Pla.
Resum: This paper is a synthesis of the project performed in Costa Rica, his final objective is to elaborate a socio-environmental diagnosis and a budget for the Parque Nacional Los Quetzales (PNLQ) Management Plan. The PNLQ has 4117 ha area. It has a high hydrological regime favoured by the sharp topography that lets condensation bands. This conditions lets the cloudy forest to be present. This forest is the habitat for a lot of species, some of them have a very important ecological value. The Management Plan's budget shows that overheads are superior to incomes. We advise to focus the efforts in the researching of finance modes (environmental services payments, agreements, co-management and donations). Furthermore it is necessary an annual contribution from the Central Govern in order to carry out the plan.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Parcs nacionals i reserves ; Aspectes econòmics ; Administració



Annex del projecte
87 p, 8.0 MB

Projecte
(Part 1)

148 p, 3.2 MB

Projecte
(Part 2)

144 p, 10.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-23



   Favorit i Compartir