Misael Acosta Solís y el conservacionismo en el Ecuador (1936-1953)
Cuvi, Nicolás
Nieto-Galan, Agustí, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Història de la Ciència)
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis d'Història de les Ciències

Data: 2005
Descripció: 208 p.
Resum: Entre las décadas de 1930 y 1950 Misael Acosta Solís, miembro de la elite económica serrana y destacado geobotánico y forestal, lideró un proceso de institucionalización del conservacionismo en el Ecuador. Instituciones privadas y gubernamentales de corte conservacionista, exposiciones, libros y artículos, revistas científicas, estaciones de investigación forestal y agroecológica, leyes y políticas, congresos y encuentros, fueron algunos de sus legados. En este trabajo se revisan esos hechos en el contexto de la historia económica, social y ambiental del Ecuador. Asimismo, se sientan algunas premisas sobre las cuales continuar la construcción de la historia ambiental de esa nación.
Resum: Entre les dècades de 1930 i de 1950 Misael Acosta Solís, membre de l'elit econòmica serrana i destacat geobotànic i forestal, va liderar un procés d'institucionalització del conservacionisme a l'Equador. Institucions privades i governamentals de tall conservacionista, exposicions, llibres i articles, revistes científiques, estacions de recerca forestal i agroecològica, lleis i polítiques, congressos i trobades, van ser alguns dels seus llegats. En aquest treball es revisen aquests fets dins del context de la història econòmica, social i ambiental de l'Equador. Així mateix, s'estableixen algunes premisses sobre les quals es pot continuar la construcció de la història ambiental d'aquesta nació.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Centre d'Estudis d'Història de les Ciències. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Ecologia ; Història ; Equador ; Medi ambient



208 p, 2.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2009-07-13, darrera modificació el 2023-11-16



   Favorit i Compartir