Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/5208

Predicción de incendios forestales basada en algoritmos evolutivos guiados por los datos
Denham, Mónica Malén
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius; Cortés Fité, Ana
En este trabajo se propone un método para mejorar la predicción de la propagación de incendios forestales. En la actualidad existen diversos simuladores de comportamiento del fuego los cuales utilizan diversos parámetros de entrada. Estos parámetros de entrada suelen ser una fuente de imprecisión dada la dificultad que resulta disponer de sus valores reales. Este trabajo intenta mejorar las predicciones mediante la mejora de la precisión de los parámetros de entrada. Se utiliza un algoritmo genético guiado utilizando conocimiento disponible. Los resultados observados demuestran que utilizar conocimiento mejora la precisión de las predicciones y acelera dicho proceso.
En aquest treball es proposa un mètode per a millorar la predicció de la propagació d'incendis forestals. En l'actualitat existeixen diversos simuladors de comportament del foc els quals utilitzen diversos paràmetres d'entrada. Aquests paràmetres d'entrada solen ser una font de imprecisió donat la dificultat que representa disposar dels seus valors reals. Aquest treball intenta millorar les prediccions mitjançant la millora de la precisió dels paràmetres d'entrada. S'utilitza un algorisme genètic guiat utilitzant coneixement disponible. Els resultats observats demostren que utilitzar coneixement millora la precisió de les prediccions i accelera aquest procés.
07-2007
68 - Indústries, oficis i comerç d'articles acabats. Tecnologia cibernètica i automàtica
Incendis forestals -- Prevenció i control -- Simulació per ordinador
Algorismes genètics
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TreballDeRecerca.pdf 2.038 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem