Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/51379

Educació ambiental: diagnosi dels equipaments del Parc del Garraf
EDUCCAMB (Grup de recerca); Hernández Francisco, Juan; Méndez Pérez, Víctor; Serra Jordana, Ricard; Solà López, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-; Rieradevall, Joan; Garcia Solsona, Ester; Duch Cortinas, Jordi
El present projecte es centra en l’estudi de l’educació ambiental als equipaments del Parc del Garraf. Amb l’estudi de les característiques d’aquest tipus d’educació en aquests equipaments, que es troben tant a l’interior del parc com fora, però amb influència directa sobre ell, s’ha pogut constatar que l’educació ambiental és l’eina principal utilitzada per a articular la coneixença del parc i apropar els usuaris al medi natural del Garraf, materialitzant-se en una elevada i diversificada oferta de programes i activitats. A l’anàlisi realitzat, es determina que segons la naturalesa dels equipaments estudiats, el tractament d’una mateixa temàtica es desenvolupa de manera molt diferent en funció de les seves característiques intrínseques i els recursos disponibles. Finalment s’ha elaborat un conjunt de propostes per tal de millorar els programes d’activitats, la infraestructura i el conjunt de característiques dels equipaments seleccionats, relacionats directa o indirectament amb l’educació ambiental.
El presente proyecto se centra en el estudio de la educación ambiental en los equipamientos del Parque del Garraf. Con el estudio de las características de este tipo de educación en estos equipamientos, que se encuentran tanto en el interior del parque como fuera, pero con influencia directa sobre él, se ha podido constatar que la educación ambiental es el medio principal utilizado para articular el conocimiento del parque i acercar a los usuarios al medio natural del Garraf, materializándose en una elevada i diversificada oferta de programas y actividades. En el análisis realizado se determina que según la naturaleza de los equipamientos estudiados, el tratamiento de una misma temática se desarrolla de manera muy diferente en función de sus características intrínsecas y los recursos disponibles. Finalmente se ha elaborado un conjunto de propuestas por tal de mejorar los programas de actividades, la infraestructura y las características de los equipamientos seleccionados, relacionados directa o indirectamente con la educación ambiental.
The present project tries to focuse on the environmental education’s features about the equipments at the Parc del Garraf. With the study of this type of education features about these equipments, which are located both inside the parc as outside, but with direct influence on it, it has been shown that environmental education is the main tool which is been served to manage knowledge about the parc and to zoom the Garraf’s environment to users, which is materialized in a high and diversified offer about schedules and activities. In the analysis we have done, depending on the type of the equipments we’ve studied, the treatment of a single subject is very different instead of their intrinsic features and available resources. Finally, it has been developed a set of proposals to improve the schedules of activities, infrastructure, and the features of the equipments we have selected related direct or indirectly with environmental education.
02-2010
504 - Ciències del medi ambient
Educació ambiental -- Parc Natural del Garraf
Educació ambiental -- Activitats -- Parc Natural del Garraf
Educació ambiental -- Metodologia
Parc Natural del Garraf
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_EDUCCAMB_resum.pdf 109.0 KB PDF Resum del projecte
PFC_EDUCCAMB.pdf 3.904 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem