Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/50781

Anàlisi i diagnosi ambiental de la dinàmica del porc senglar (Sus scrofa) al Parc del Garraf
Análisis y diagnosis ambiental de la dinámica del jabalí (Sus scrofa) en el Parc del Garraf;
Analysis and environmental diagnosis of the wild boar's (Sus scrofa) dynamics in Parc del Garraf
Porcjecte (Grup de recerca); Banal Farré, Sara; Fuentes Fernández, Sergio; Mallada González, Laura; Solé Pascual, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-; Duch Cortinas, Jordi; Garcia Solsona, Ester; Rieradevall, Joan; Sánchez Cabeza, Joan Albert
El Parc del Garraf (PG) és una zona on la dinàmica del porc senglar amb el medi té una alta importància, tot i que la densitat de població al PG d’aquest ungulat és de les menors de Catalunya. Els aspectes més rellevants de la relació porc senglar-medi són: la correlació que hi ha entre l’abandonament d’àrees de conreu i activitats forestals amb l’augment de la població de porc senglar, i l’afectació que per tant, provoca a les àrees de conreu que hi ha actualment, que es pot veure minvada aplicant bones mesures correctores. També la relació que té amb el margalló (Chamaerops humilis), que és positiva ajudant a la recuperació, conservació i a la dinàmica ecològica de l’espècie, així com amb el medi del PG en general, i, per últim, els impactes viaris a la xarxa viària del PG, tot i que no existeix cap TCCU (Tram de Concentració de Col·lisions amb Ungulats) dins els límits del PG. Referent a la caça, actualment és la única mesura viable de control de la població de porc senglar, tot i que no hi ha relleu generacional per a aquesta activitat.
El Parc del Garraf (PG) es una zona donde la dinámica del jabalí con el medio tiene una alta importancia, a pesar de que la densidad de población en el PG de este ungulado es de las menores de Cataluña. Los aspectos más relevantes de la relación jabalí-medio son: la correlación que hay entre el abandono de áreas de cultivo y actividades forestales con el aumento de la población de jabalí, y la afectación que por lo tanto, provoca en las áreas de cultivo que hay actualmente, que se puede ver disminuida aplicando buenas medidas correctoras. También la relación que tiene con el palmito (Chamaerops humilis), que es positiva ayudando a la recuperación, conservación y a la dinámica ecológica de la especie, así como con el medio del PG en general, y, por último, los impactos viarios en la red viaria del PG, aunque no existe ningún TCCU dentro de los límites del PG. En referencia a la caza, actualmente ésta es la única medida viable de control de la población de jabalí, aunque no existe relevo generacional para esta actividad.
Parc del Garraf (PG) is an area where the dynamics of wild boar with the environment has a high importance, although the population density of this ungulate in PG is one of the lowest in Catalonia. The most relevant aspects of the relationship between wild boar and the environment are: the correlation between the abandonment of cultivated areas and also the forestal activities with the increasing population of wild boar, and therefore, the involvement that has in current crop areas. This involvement can be reduced with effective corrective measures. Also the relationship with the palm (Chamaerops humilis), which is positive helping on recuperation, conservation and ecological dynamics of the specie, as well as with the environment on PG. The last one is the impact that wild boar has with the road network on PG, although there is not any TCCU inside this one, but there are just on the extern limits of it. Referring to hunting, nowadays is the only feasible measure for the population control of the wild boar, but even so, there is not generational relief for this activity.
2010-02
504 - Ciències del medi ambient
Senglars -- Hàbits i conducta -- Parc Natural del Garraf
Senglars -– Protecció -- Aspectes socials
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFC_Porcjecte_annex.pdf 9.569 MB PDF Annex
PFC_Porcjecte_resum.pdf 576.2 KB PDF Resum del projecte
PFC_Porcjecte.pdf 5.121 MB PDF Projecte

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters