Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/4607

Criteris de collita per poma Gala i Golden: l’opinió del consumidor
Alegre Castellví, Simó; Casals, M.
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
Estudis de mercat indiquen que la millora de la qualitat de les pomes és un dels factors que més influència poden tenir per estimular la demana dels consumidors (Harker, 2001; Harker et al, 2003). En aquest sentit, millorar la qualitat del producte implica oferir al consumidor el producte que ell desitja d’acord amb les seves preferències gustatives. No obstant, és obvi que no existeix un producte que pugui satisfer al 100% de la població, sinó grups de consumidors amb unes preferències gustatives diferenciades. Identificar els grups de consumidors que responen positivament a uns atributs sensorials específics, permet dirigir el producte d’unes característiques qualitatives determinades al segment de mercat adequat per satisfer les expectatives del consumidor. Sabent que les característiques organolèptiques dels fruits en el moment del seu consum depenen en gran part de l’estat de maduresa del fruit en el moment de collita, es va plantejar un estudi amb la finalitat de definir un criteri racional de collita per a pomes del grup ‘Gala’ i ‘Golden’ en base a les preferències gustatives del consumidor1. Per a cada varietat, es van plantejar 2 objectius: 1. Identificar i quantificar els segments de població amb preferències gustatives diferenciades. 2. Determinar els paràmetres de qualitat que cal tenir en compte i els seus valors òptims a collita per satisfer el consumidor de poma ‘Gala’ i ‘Golden’ després d’un període de llarga conservació.
25-10-2006
Pomes -- Qualitat
Pomes -- Varietats
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l'IRTA i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
11 p.
Document de treball
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
2006_poma_gala_golden.pdf 178.8 KB PDF

Mostra el registre complet del document

Documents relacionats

Altres documents del mateix autor/a

Iglesias i Castellarnau, Ignasi; Echeverría Cortada, Gemma; Carbó Pericay, Joaquim; Casals, M.; Bonany Rocas, Joan
Carbó Pericay, Joaquim; Casals, M.; Iglesias i Castellarnau, Ignasi; Pagès, J. M.; Bonany Rocas, Joan
Millet, J.P.; Orcau i Palau, Àngels; Rius, C.; Casals, M.; Garcia de Olalla, P.; Moreno, A.; Nelson, J.L.; Caylà i Buqueras, Joan A.; Miró Meda, José M.; Barcelona Tuberculosis Working Group.
Dapena de la Fuente, Enrique; Alegre Castellví, Simó; Alins Valls, Georgina; Batllori i Obiols, Lluís; Blázquez Noguero, Mª Dolores; Carbó Pericay, Joaquim; Escudero, Lucia Adriana; Iglesias Castellarnau, Ignasi; Miñarro, Marcos; Vilardell, Pere; Vilajeliu i Serra, Marià
Asin Jones, Luis; Alegre Castellví, Simó; Montserrat Sangrà, Ramon; Dalmau i Barbarroja, Ricard