dc.contributor |
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries |
dc.contributor.author |
Garriga Turón, Margarita |
dc.contributor.author |
Martín Juárez, Belén |
dc.contributor.author |
Bover Cid, Sara |
dc.contributor.author |
Aymerich Calvet, Mª Teresa |
dc.date.accessioned |
2007-10-31T11:48:37Z |
dc.date.available |
2007-10-31T11:48:37Z |
dc.date.created |
2006 |
dc.date.issued |
2007-10-31T11:48:37Z |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2072/4573 |
dc.format.extent |
32 p. |
dc.format.extent |
597429 bytes |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
dc.language.iso |
cat |
dc.rights |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l'IRTA i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/) |
dc.subject.other |
Embotits |
dc.subject.other |
Seguretat alimentària |
dc.subject.other |
Higiene dels aliments |
dc.title |
Recomanacions sobre pràctiques higièniques per embotits fermentats tradicionals |
dc.title.alternative |
Guia pràctica (Octubre 2006) |
dc.title.alternative |
Projecte: TRADISAUSAGE Nº QLJ1 CT2002-02240 |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/article |
dc.description.abstract |
La seguretat i qualitat dels aliments és actualment una de les majors preocupacions
dels consumidors europeus i una prioritat política en Estats Units i Europa, a través del
Programa Agenda 2000 i el Llibre Blanc de seguretat alimentària (2000). Aquest llibre
blanc va indicar 3 prioritats:
1. Crear una Agència Europea dels Aliments,
2. Implementar un enfocament coherent de la granja a la taula en termes de legislació
alimentària,
3. Establir el principi a partir del qual la responsabilitat clau de la seguretat alimentària
recau en els operadors alimentaris. Els estats membres són els encarregats de vigilar
i controlar a aquests productors i la Comissió Europea comprova l’eficiència dels
Estats per a controlar-los (subsidiari).
La legislació comunitària estableix els objectius de les normes d’higiene (en vigor des
del 20 de maig del 2004) a través de l’ús d’un enfocament integrat de tota la cadena
alimentària (des de la granja a la taula), per a garantir un alt nivell de protecció en termes
de seguretat sanitària dels productes alimentosos.
A Europa, els productes artesanals i/o tradicionals gaudeixen d’una posició privilegiada
als ulls dels consumidors que demanden productes autèntics, de qualitat i d’origen
garantit. |