Título:
|
Recomanacions sobre pràctiques higièniques per embotits fermentats tradicionals
|
Other titles:
|
Guia pràctica (Octubre 2006); Projecte: TRADISAUSAGE Nº QLJ1 CT2002-02240
|
Autor/a:
|
Garriga Turón, Margarita; Martín Juárez, Belén; Bover Cid, Sara; Aymerich Calvet, Mª Teresa
|
Otros autores:
|
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries |
Resum:
|
La seguretat i qualitat dels aliments és actualment una de les majors preocupacions
dels consumidors europeus i una prioritat política en Estats Units i Europa, a través del
Programa Agenda 2000 i el Llibre Blanc de seguretat alimentària (2000). Aquest llibre
blanc va indicar 3 prioritats:
1. Crear una Agència Europea dels Aliments,
2. Implementar un enfocament coherent de la granja a la taula en termes de legislació
alimentària,
3. Establir el principi a partir del qual la responsabilitat clau de la seguretat alimentària
recau en els operadors alimentaris. Els estats membres són els encarregats de vigilar
i controlar a aquests productors i la Comissió Europea comprova l’eficiència dels
Estats per a controlar-los (subsidiari).
La legislació comunitària estableix els objectius de les normes d’higiene (en vigor des
del 20 de maig del 2004) a través de l’ús d’un enfocament integrat de tota la cadena
alimentària (des de la granja a la taula), per a garantir un alt nivell de protecció en termes
de seguretat sanitària dels productes alimentosos.
A Europa, els productes artesanals i/o tradicionals gaudeixen d’una posició privilegiada
als ulls dels consumidors que demanden productes autèntics, de qualitat i d’origen
garantit. |
Fecha de creación:
|
31-10-2007 |
Materia(s):
|
Embotits Seguretat alimentària Higiene dels aliments |
Derechos:
|
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l'IRTA i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/) |
Páginas:
|
32 p. |
Tipo de documento:
|
Artículo |
Compartir:
|
|