Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/43117

Implementació d'una oficina de projectes i PMBOK en un departament TIC
Castelló Valero, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria; Mariné Jové, Pere
En els últims anys hi ha hagut un interès creixent per la disciplina de Gestió de Projectes. Durant un temps els projectes eren gestionats per gerents que tenien coneixements tècnics previs sobre un problema a resoldre. Però l’elevat índex de fracàs en aquest tipus de gestió porta canvis en la manera de dirigir els projectes. Es comença a reconèixer la gestió de projectes com una habilitat especifica i sorgeix el concepte de Oficina de Gestió de Projectes, com a òrgan responsable dels processos de gestió de projectes. L’objectiu fonamental d’aquest document és donar les pautes per implementar una Oficina de Gestió de Projectes i establir una metodologia de projecte basada en el manual de bones pràctiques PMBOK per una organització TIC, per tal de normalitzar els projectes TIC i facilitar-ne el seguiment, control i visió global.
En los últimos años ha habido un interés creciente por la disciplina de Gestión de Proyectos. Durante un tiempo los proyectos eran gestionados por gerentes que tenían conocimientos técnicos previos sobre un problema a resolver. Pero el elevado índice de fracaso en este tipo de gestión, ha hecho plantear cambios en la manera de dirigir los proyectos. Se empieza a reconocer la gestión de proyectos como una habilidad especifica y surge el concepto de Oficina de Gestión de Proyectos, como órgano responsable de los procesos de gestión de proyectos. El objetivo fundamental de este documento es dar las pautas para implementar una Oficina de Gestión de Proyectos y establecer una metodología de proyecto basada en el manual de buenas prácticas PMBOK por una organización TIC, con el fin de normalizar los proyectos TIC y facilitar el seguimiento, control y visión global.
In recent years there has been a growing interest in the discipline of Project Management. For a time the projects were run by managers who had prior knowledge about a problem to solve. But the high rate of failure in this type of management, has put changes in the way of conducting the projects. We begin to recognize project management as a skill and arises out of the Project Management Office, as the body responsible for the management of projects. The main objective of this paper is to provide guidelines to implement a Project Management Office and to establish a project methodology based on the manual of good practice PMBOK for an IT organization, for standardize the IT projects and track, control and global vision.
2009-06
004 - Informàtica
Gestió de projectes -- Casos, Estudi de
Gestió de projectes -- Programes d'ordinador
Tecnologia de la informació -- Direcció i administració
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
PFC_CarlosCastelloValero.pdf 1.070 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters