Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/40700

Sostenibilitat de la fusta al PNAP: certificació FSC a la forest 141
Sostenibilidad de la madera en el PNAP: certificación FSC en el monte 141;
Sustainability of the wood in the PNAP: certification FSC in forest 141
KiForest (Grup de recerca); Arràs Bernadas, Sandra; Casals Pedragosa, Núria; Gil Polo, Laura; Morente Pacheco, Francisco José
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Masqué Barri, Pere; Boada, Martí, 1949-; Rieradevall, Joan
Estudiant el sistema de certificacions, concretament el PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) i el FSC (Forest Stewardship Council), s’ha analitzat la forest CUP 141 (catalogada d'utilitat pública) Sarredo-Manyero per a identificar-ne les mancances documentals en el Projecte d’Ordenació del PNAP (Parc Natural de l’Alt Pirineu). Dels resultats se’n desprèn un major grau de sostenibilitat del sistema FSC enfront del PEFC, fet que ha estat decisiu en l’elecció del primer com a certificació a estudiar al parc. Per altra banda, s’han constatat les discrepàncies existents quant a política forestal entre propietaris de les forests i l’administració del parc. Aquest fet té una incidència negativa si es vol revitalitzar el sector de la fusta a la zona. Finalment, i un cop avaluada la documentació de la CUP 141 amb els estàndards del sistema FSC, s’ha detectat que caldria completar aproximadament el 40% de la documentació necessària per a obtenir la certificació. Per tant, s’ha dissenyat un Protocol que serveixi de guia per a un nou Projecte d’Ordenació i que permeti obtenir la certificació de les forests del parc.
Partiendo del objetivo de estudiar el sistema de certificaciones, concretamente el PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) y el FSC (Forest Stewardship Council), se ha analizado el monte CUP 141 (Catalogada de utilidad pública) Sarredo-Manyero y se han detectado cuáles son las carencias en el Proyecto de Ordenación PNAP (Parque Natural de l’Alt Pirineu). De los resultados se desprende un mayor grado de sostenibilidad del sistema FSC frente el PEFC, hecho que ha sido decisivo en la elección del primero como certificación a estudiar al parque. Por otra parte, se han constatado las discrepancias existentes en cuanto a la política forestal entre propietarios de los montes y la administración del parque. Este hecho tiene una incidencia negativa, si se quiere revitalizar el sector de la madera en la zona. Finalmente, y una vez evaluada la documentación de la CUP 141 con los estándares del FSC, se ha detectado que se debería completar el 40% de la documentación necesaria para obtener la certificación. Por lo tanto, se ha realizado un Protocolo que sirva de guía para un nuevo Proyecto de Ordenación, que permita obtener la certificación de los montes del parque.
With the aim of study the system of certifications, precisely the PEFC (for Programme the Endorsement of Forest Certification) and the FSC (Forest Stewardship Council), forest CUP 141 (catalogued of public utility) of the Sarredo-Manyero has been analyzed to identify the deficiencies in the Ordering Plan of the PNAP. One of the most relevant results is the higher degree of sustainability of FSC in front of PEFC, fact that has been decisive in the choice of the first as a certification to study in the Park. On the other hand, the existing discrepancies has been ascertained as for forest policies among owners of the forests and the administration of the PNAP. This fact has a negative incidence if it is wanted to revitalize the sector of the wood in the zone. Finally, and once evaluated the documentation of CUP 141 with the standars of the system FSC, it has been detected that it would be necessary to complete about 40% of the required documentation to obtain the certification. Therefore, a Protocol that serves a s a guide to obtain the certification has been designed.
Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
2007
504 - Ciències del medi ambient
Fusta -- Indústria i comerç -- Catalunya
Gestió forestal -- Catalunya
Boscos i silvicultura -- Legislació -- Catalunya
Parc Natural de l'Alt Pirineu
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
KiForest_resum.pdf 1.076 MB PDF Resum del projecte
KiForest.pdf 2.427 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a