Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/374669

“I Want To Be a YouTuber”. Online References and Aspirational Values for Tweens
“Vull ser ‘youtuber’”. Referents en línia i valors aspiracionals per als ‘tweens’
Aran Ramspott, Sue; Fedele, Maddalena; Suau Martínez, Jaume
Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna
The article presents the preliminary results of a study on how tweens (11-12 year-olds) use YouTube and youtubers, especially in relation to the construction of online referents and aspirational values, and in the wider global media teen culture, and highlights some new trends in young audiences. The study is framed within the Uses and Gratifications Perspective, as well as the Constructivism and Cultural Studies background and is focused on how and for what purposes tweens use YouTube and youtubers. The pilot phase of the study, consisting of a pilot survey (n=85) conducted in secondary schools and a pilot focus group (n=6), is presented in this paper, providing some preliminary findings of a wider study carried on in Catalonia (Spain). One of the main results is that tweens consider YouTube more as a social medium and use it especially for entertainment, but not for interacting. As for youtubers, tweens like them because they are funny, and, to a lesser extent, for socialisation reasons. In conclusion, the general picture is one of tweens who use YouTube to con sume media content in a more traditional, and not more interactive, manner.
Aquest article presenta els primers resultats d’un estudi sobre l’ús que els tweens (preadolescents de 11-12 anys) fan de YouTube i dels youtubers, sobretot en relació amb la construcció de referents online i valors aspiracionals, i en el context de la més àmplia i global cultura mediàtica teen (o adolescent). L’estudi s’emmarca en la perspectiva dels Usos i Gratificacions, així com en el marc teòric del Constructivisme i els Cultural Studies, i se centra en els usos, i les relatives motivacions, que els preadolescents atribueixen a YouTube i els youtubers. En aquest article es presenten els resultats preliminars de la fase pilot d’un estudi més ampli realitzat a Catalunya. Aquesta fase ha consistit en una enquesta mitjançant qüestionari (n=85), administrada a estudiants de primer curs de ESO, i un focus group, en què van participar sis preadolescents. Entre els resultats, cal destacar que, tot i que els preadolescents consideren YouTube més aviat com una xarxa social, l’utilitzen sobretot per entretenir-se, i no per les seves característiques interactives. Pel que fa als youtubers, els tweens els aprecien sobretot per la seva faceta divertida, i només en un segon terme per motius lligats a la socialització. En conclusió, el quadre general és el d’uns tweens que fan servir You Tube per consumir continguts mediàtics d’una manera més “tradicional” que no pas interactiva.
2018
65 - Gestió i organització. Administració i direcció d'empreses. Publicitat. Relacions públiques. Mitjans de comunicació de masses
Youtube
Adolescents
Mitjans de comunicació social
Mitjans de comunicació de massa -- Públic
© Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – URL. Tots els drets reservats
20 p.
Artículo
Artículo - Versión publicada
Universitat Ramon Llull. Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna
Trípodos, núm. 43, 2018
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
I want to be a youtuber_Tripodos.pdf 532.8 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem