Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/305966

Aproximació a la producció musical : fent el “book” d’un sonòleg
Valls Miralles, Jan
Escola Superior de Música de Catalunya; Conangla, Ferran,
Aquest projecte final explica el procés de producció musical, des del tema gravat a veu i guitarra, a mode de demo, fins al producte final, passant per la pre-producció, la creació de maquetes, la selecció dels músics, el procés d’enregistrament, edició, mescla i mastering. En aquesta memòria podeu trobar anàlisis de temes comercials, plantejament de la microfonia d’una gravació, descripció de l’estètica, explicació dels principals problemes trobats al llarg del procés, anàlisi subjectiva i objectiva dels temes treballats, o plantejament de les mescles. És un treball d’aprofundiment en els coneixements, tant sonològics com musicals, rebuts al llarg de la carrera, aplicant-los d’una manera pràctica al que podria ser una producció professional.
Este proyecto final cuenta el proceso de producción musical, desde el tema grabado a guitarra y voz, a modo de demo, hasta el producto final, pasando por la preproducción, la creación de maquetas, la selección de los músicos, el proceso de grabación, edición, mezcla y mastering. En esta memoria podéis encontrar análisi de temas comerciales, planteamiento de la microfonía de grabación, descripción de la estética, explicación de los principales problemas encontrados a lo largo del proceso, análisi subjetivo y objetivo de los temas trabajados, o planteamiento de las mezclas. Es un trabajo de profundización en los conocimientos, tanto sonológicos como musicales, recibidos a lo largo de la carrera, aplicándolos de forma práctica a lo que podría ser una producción profesional.
This final project explains the process of music production, beginning at the voice and guitar demo recorded and bought in by the artist, until the final product, going through pre-production, demo recording, editing, mixing and mastering processes. In this report you’ll be able to find commercial tune analysis, recording microphone setups, aesthetic description, explanation of the problems that occurred throughout the process, subjective and objective analysis of the tunes and lastly mixing approaches. This work deepens the musical and sonological knowledge acquired throughout the degree by applying them in a practical way to what could be a professional production.
2017-06
78 - Música
Enregistraments sonors -- Producció i edició
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
85 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
TFG Jan Valls Miralles.pdf 994.1 KB PDF Treball final de Grau

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters