Participación y agroecología escolar : diseño e implementación de un sistema de riego en el huerto escolar por una clase de educación secundaria en riesgo de exclusión social y educativa
Mouka el Falki, Ayoub
Espinet, Mariona
Valdés Sánchez, Laura
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Data: 2017
Descripció: 75 p.
Resum: En el marc de l'optativa 'Hort escolar', que cursen els alumnes de la classe de 3r de la ESO C del IES Barri Besòs, situat en un àrea de classe treballadora de Barcelona, vam dissenyar i aplicar una seqüència d'ensenyament i aprenentatge (SEA) sobre el disseny col·laboratiu i la implementació d'un sistema de reg. A partir d'un enfocament qualitatiu de recerca educativa concloem que l'hort constitueix un entorn d'aprenentatge amb un elevat potencial per a l'aprenentatge de competències comunicatives i cientifico-tecnològiques de l'alumnat en risc d'exclusió social i educativa.
Resum: En el marco de la optativa 'Huerto escolar', que cursan los alumnos de la clase de 3ro de la ESO C del IES Barri Besòs, situado en un área de clase trabajadora de Barcelona, diseñamos y aplicamos una secuencia de enseñanza y aprendizaje (SEA) sobre el diseño colaborativo e implementación de un sistema de riego. A partir de un enfoque cualitativo de investigación educativa concluimos que el huerto constituye un entorno de aprendizaje con un elevado potencial para el aprendizaje de competencias comunicativas y científico-tecnológicas del alumnado en riesgo de exclusión social y educativa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Recerca en Educació [4313815]
Col·lecció: Facultat de Ciències de l'Educació. Màster de recerca en educació
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Ciència -- Ensenyament secundari -- Metodologia ; Horts escolars -- Barcelona (Catalunya) ; Educació inclusiva -- Barcelona (Catalunya) ; Integració escolar -- Barcelona (Catalunya)



75 p, 2.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de l'Educació, TFM

 Registre creat el 2017-11-29, darrera modificació el 2022-11-03



   Favorit i Compartir