Título:
|
Efectos de Meloidogyne spp y del injerto del melón Cucumis metuliferus sobre la calidad del melón tipo Cantaloup
|
Autor/a:
|
Ramos González, Judit
|
Otros autores:
|
Pujolà Cunill, Montserrat; Achaerandio Puente, María Isabel |
Abstract:
|
The main objective of this work is to study the effect of Meloidogyne spp and grafting onto melon var. Cantalupensis. For this reason, we compared different treatments using plants without graft and grafting plants onto Cucumis metuliferus, and the presence or absence of Meloidogyne spp into some melon quality parameters. We analyzed several physical and chemical parameters (pH, SST, acidity, MS, MM and content of Na, Mg, Ca, Fe and K), as well as, color, texture and weights and calibration of the harvested melons. According to the results, it was found that the presence of nematodes had a negative and significant effect on all studied parameters. On the contrary, the practice of grafting, improved the production and it had significates repercussion on pH, SST, mineral content, as well as weights and geometric parameters (major lateral diameter, minor lateral diameter and length). Nevertheless, both the graft and the presence of nematodes influenced significantly on the firmness of the fruit. In general, the treatments that had better results were the grafted. We can conclude that the grafted melon with the resistant variety Cucumis metuliferus, is a good practice to maintain and improve the quality melon characteristics, to attack by Meloidogyne spp. |
Abstract:
|
Aquest treball té per objectiu estudiar l'efecte de Meloidogyne spp, i de l'empelt en el meló Cantaloup. És per això, que es van comparar diferents tractaments utilitzant plantes sense empelt i empeltats sobre Cucumis metuliferus, això com la presència o no, de Meloidogyne spp i es va avaluar el seu efecte sobre alguns paràmetres de qualitat del meló. Es van analitzar diferents paràmetres físico-químics (pH, SST, acidesa, MS, MM i contingut de Na, Mg, Ca, Fe i K) així com, color, textura i calibratges i pesos dels melons collits. Segons els resultats obtinguts, es va constatar que la presència de nematodes influeixen negativament i de forma significativa en tots els paràmetres estudiats. En contraposició, la pràctica d'empelt va millorar la producció i va tenir repercussions significatives sobre el pH, SST, contingut mineral, a més a més dels pesos i dels paràmetres geomètrics del meló (diàmetre lateral major, diàmetre lateral menor i longitud). En canvi, tant l'empelt com la presència de nematodes van influenciar significativament sobre la fermesa de la fruita. En general, els tractaments que van donar millors resultats, van ser els empeltats. Amb tot això, podem concloure que empeltar el meló amb la varietat resistent Cucumis metuliferus, és una bona pràctica per mantenir i millorar les característiques de qualitat del meló, als atacs per Meloidogyne spp. |
Abstract:
|
El presente trabajo, tiene por objetivo estudiar el efecto de Meloidogyne spp, y del injerto en el melón Cantaloup. Para ello se compararon diferentes tratamientos usando plantas sin injertar e injertadas sobre Cucumis metuliferus, y la presencia o no de Meloidogyne spp y se evaluó su efecto sobre algunos parámetros de calidad del melón. Se analizaron diferentes parámetros físico-químicos (pH, SST, IM, acidez, MS, MM y contenido de Na, Mg, Ca, Fe y K) así como, color, textura y calibres y pesos de los melones cosechados. Según los resultados obtenidos, se ha constatado que la presencia de nematodos influye negativamente y de forma significativa en todos los parámetros estudiados. En contraposición, la práctica de injerto, mejoró la producción y tuvo repercusiones significativas sobre el pH, SST, contenido mineral, además del peso y los parámetros geométricos del melón (diámetro lateral mayor, diámetro lateral inferior y longitud). En cambio, tanto el injerto como la presencia de Meloidogyne spp influenciaron significativamente sobre la firmeza de la fruta. En general, los tratamientos que mejores resultaron dieron, fueron los injertados. Por todo ello, podemos concluir que injertar el melón con la variedad resistente Cucumis metuliferus, es una buena práctica para mantener y mejorar las características de calidad del melón, a los ataques de Meloidogyne spp. |
Materia(s):
|
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Agricultura::Producció vegetal -Muskmelon -Color -Textura -Paràmetres geomètrics -Contingut mineral -índex de maduresa. -Melons -- Varietats |
Derechos:
|
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
Tipo de documento:
|
Trabajo/Proyecto fin de carrera |
Editor:
|
Universitat Politècnica de Catalunya
|
Compartir:
|
|