Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/262483

Anàlisi del canvi d'usos i cobertes del sòl a Campins (Vallès Oriental) : l'evolució del mosaic agro-forestal i urbà (1956-2013)
Camps Llobet, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-; Pujantell, Josep
En aquest projecte s'analitzen les manifestacions del canvi global sobre els usos i les cobertes del sòl a Campins (Vallès Oriental) entre el 1956 i el 2013. Els resultats ens mostren com el procés d'aforestació generalitzat arreu de Catalunya també afecta al municipi. Aquest consisteix en un augment del sòl forestal i disminució de les cobertes agrícoles a causa de l'abandonament del sector primari. Per altra banda s'ha produït un augment del sòl urbà a causa del creixement demogràfic dels darrers anys, relacionat principalment amb la migració de població procedent de la regió metropolitana de Barcelona cap al municipi estudiat.
En este proyecto se analizan las manifestaciones del cambio global sobre los usos y las cubiertas del suelo en Campins (Barcelona) entre 1956 y hasta 2013. Los resultados nos muestran cómo el proceso de forestación generalizado en toda Cataluña también afecta al municipio. Éste consiste en un aumento del suelo forestal y disminución de las cubiertas agrícolas debido al abandono del sector primario. Por otra parte se ha producido un aumento del suelo urbano debido al crecimiento demográfico de los últimos años, relacionado principalmente con la migración de población procedente de la región metropolitana de Barcelona hasta el municipio estudiado.
This project analyzes the manifestations of global change on land uses and land covers Campins (Vallès Oriental) between 1956 and 2013. Results show that the process of afforestation widespread in Catalonia also effects the municipality. This consists in an increase of forest covers and decrease of crop covers due to agricultural abandonment. On the other hand, urban land has increased due to population growth in recent years, mainly related with migrations coming from the metropolitan area of Barcelona to the minicipality studied.
06-2014
504 - Ciències del medi ambient
Sòls, Ús dels -- Campins (Catalunya)
Paisatge -- Modificacions -- Campins (Catalunya)
Sòls agrícoles -- Campins (Catalunya)
Sòls urbans -- Campins (Catalunya)
Campins (Catalunya)
Sòls forestals -- Campins (Catalunya)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
117 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_JosepCampsLlobet_article.pdf 295.5 KB PDF Resum
PFC_JosepCampsLlobet.pdf 7.833 MB PDF Memòria

Mostrar el registro completo del ítem