Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/262168

La cooperació al desenvolupament. Una aproximació de la teoria a la Pràctica
Ghulam Dastgir, Nadia
Aquest treball s'estructura en dues parts. La primera realitza una revisió teòrica sobre la història i evolució de la cooperació pel desenvolupament des dels seus inicis, un cop acabada la Segona Guerra Mundial. També es revisa les diferents modalitats en que es dóna la cooperació internacional i, per últim, es repassa les visions crítiques cap al model imperant de cooperació al desenvolupament, com són les teories de l’anticooperació o la del decreixement. En la segona part s’aplica allò exposat en l’aprofundiment teòric en un cas pràctic estudiant l’Assemblea de Cooperació Per la Pau i un dels seus projectes de cooperació, realitzat a Colòmbia. Per últim, es realitza una reflexió crítica sobre el que s’ha exposat al llarg del treball i es realitzarà una proposta de millora.
Este trabajo se estructura en dos partes. La primera realiza una revisión teórica sobre la historia y evolución de la cooperación para el desarrollo desde sus inicios , una vez terminada la Segunda Guerra Mundial. También se revisa las diferentes modalidades en que se da la cooperación internacional y, por último , se repasa las visiones críticas hacia el modelo imperante de cooperación al desarrollo , como son las teorías de la anticooperación o la del decrecimiento. En la segunda parte se aplica lo expuesto en la profundización teórica en un caso práctico estudiante la Asamblea de Cooperación Por la Paz y uno de sus proyectos de cooperación , realizado en Colombia. Por último , se realiza una reflexión crítica sobre lo que se ha expuesto a lo largo del trabajo y se realizará una propuesta de mejora.
This work is structured in two parts. The first one consists in a theorethical review of the story and evolution of cooperation for the development from his onset, after the end of the Second World War. It also revises the different types of the international cooperation, and last but not least, goes over the critical visions to the prevailing model of cooperation and development, as for instance the theories of the anticooperation or that of the decreasing. In the second part to apply the former explanations about the theorethical extent to a practical case, studying the Assembly of Cooperation for Peace and one of its cooperation projects, that is taking place in Colombia. At last, a critical reflection is made about what it has been expound in this work, and a proposal of improvement is made.
26-05-2016
36 - Benestar i problemes socials.Treball social. Ajuda social. Vivenda. Assegurances
Cooperacio al desenvolupament
Anticooperació
Política de cooperació
ONGD
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
82 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Nadia Ghulam Da ... lamDastgirNadiaTFG1516.pdf 1.770 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem