Arquitecturas sonoras de espacios velados en Barcelona
Marín Quesada, María Fuensanta
Jacques Pi, Jèssica
Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Data: 2014
Descripció: 38 p.
Resum: A través del concepte de psicogeografia plantejat pels situacionistes i del de l'experiència en l'art contemporani, es proposa un treball de camp basat en registres sonors, que més tard seran analitzats en busca de patrons identitaris i marques sonores, per fer una comparació per barris i per tipus de mobilitat humana. Amb aquest material es compondrià una peça de vídeo interactiva, que té com a proposit fer de "ruta discursiva" que posi de manifest les contradiccions que resideixen en els discursos sobre migració i els abusos atropellaments racistes en que es basen les polítiques migratories.
Resum: A través del concepto de psicogeografia planteado por los situacionistas y del de la experiencia en el arte contemporáneo, se propone un trabajo de campo basado en registros sonoros, que más tarde serán analizados, buscando patrones identitarios y marcas sonoras, para hacer una comparativa por barrios y por tipos de movilidad humana. Con este material se compondrá una pieza de video interactivo, que tiene como propósito hacer de "ruta discursiva" que ponga de manifiesto las contradicciones que residen en los discursos sobre migración y los abusos y atropellos racistas en que se basan las políticas migratorias.
Resum: Through the concept of psychogeography raised by the Situationists, and from the experience in contemporary art, a project is proposed on the base of sound recordings which later will be analyzed in search of identity patterns and sound marks, resulting in a comparison between neighborhoods and kinds of human mobility. This material will be presented in the fonn of interactive video piece, which aims to be a "discursive map" that highlights the contradictions that reside in the speeches about migration and the abuses and racist outrages in wich immigration policies are based.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Treballs Fi de Màster
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Ciutats ; Sons ; Barcelona (Catalunya) ; Turisme ; Emigració i immigració



40 p, 578.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2015-11-04, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir