Las relaciones de sucesos sobrenaturales : un análisis narratológico
Claramunt Soto, Àlex
Soriano Clemente, Jaume, 1965- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2015
Descripció: 117 p.
Resum: Las relaciones de sucesos son el género informativo principal del protoperiodismo de los siglos XVI y XVII. Este trabajo recurre a herramientas propias de la narratología, la rama del análisis hermenéutico que estudia la estructura de los relatos, para desentrañar los procedimientos a los que recurrían los autores de las relaciones de un género en concreto, el sobrenatural, que combina facts y fiction -facción y ficción-, para garantizar su efectividad y transmitir unos valores determinados. Las relaciones se muestran como vehículos transmisores de una ideología a través de una serie de tópicos, estereotipos y lugares comunes.
Resum: Les relacions de successos són el gènere informatiu principal del protoperiodisme dels segles XVI i XVII. Aquest treball empra eines pròpies de la narratologia, la branca de l'anàlisi hermenèutica que estudia l'estructura dels relats, per desentranyar els procediments que empraven els autors de les relacions d'un gènere en concret, el sobrenatural, que combina facts i fiction -facció i ficció-, per tal de garantir-ne l'efectivitat i transmetre uns valors determinats. Les relaciones es mostren com a vehicles transmissors d'una ideologia a través d'una sèrie de tòpics, estereotips i llocs comuns.
Resum: Relaciones de sucesos were the main informative genre of the proto-journalism of the 16th and 17th centuries. This work uses tools of the narratology, the branch of the hermeneutic analysis which studies the stories' structure, to discern the procedures used by the authors of the relaciones from a particular genre, the supernatural, which combines facts and fiction, to ensure their effectiveness and to transmit certain values. Relaciones appear as vehicles which transmit an ideology through a series of topics, stereotypes and common places.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial en Mitjans, Comunicació i Cultura
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Narració (Retòrica) ; Anàlisi del discurs narratiu ; Hermenèutica ; Delicte i Premsa ; Sobrenatural en la literatura



117 p, 826.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2015-10-27, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir