Mujeres de cuyo nombre no todos quieren acordarse. Análisis cualitativo sobre mujeres marginales en el cine español (2000 - 2015)
Mauleon Pérez, Eider
Gallego Ayala, Joana, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2015
Descripció: 129 p.
Resum: El presente estudio trata de reflexionar, a través de un análisis cualitativo, cómo son representadas las mujeres en situación de riesgo social abocadas a la marginalidad -entendiéndose como tales las prostitutas, inmigrantes, presidiarias y drogadictas-, en el panorama cinematográfico español desde el año 2000 en adelante. Para llevar a cabo el estudio, en primer lugar, será investigada la relación existente entre el género y la marginalidad. A continuación, se hará una relación entre el género y cine; seguidamente, se desarrollará un apartado donde se describirá cada categoría de mujer presentada; posteriormente, se llevará a cabo el análisis de quince personajes para tratar de identificar su rol y diseccionar todos los aspectos de su personalidad. Finalmente, a través de las conclusiones, se vislumbrará si se da una representación poco favorable, cuanto menos, condenatoria que estigmatiza a dichos colectivos.
Resum: El present estudi tracta de reflexionar, a través d'un anàlisi qualitatiu, com són representades les dones en situació de risc social abocades a la marginalitat -entenent-se com a tals les prostitutes, immigrants, presidiàries i drogoaddictes-, en el panorama cinematogràfic espanyol des de l'any 2000 en endavant. Per portar a terme l'estudi, en primer lloc, serà investigada la relació existent entre el gènere i la marginalitat. A continuació, es farà una relació entre el gènere i el cinema; seguidament, es desenvoluparà un apartat on es descriurà cada categoria de dona presentada; posteriorment, es portarà a la fi l'anàlisi de quinze personatges per tractar d'identificar el seu rol i disseccionar tots els aspectes de la seva personalitat. Finalment, a través de les conclusions, s'albirarà si es dóna una representació poc favorable, com menys, condemnatòria que estigmatitza a tals col·lectius.
Resum: The following study is a reflection, through a qualitative analysis, on how women at risk of social exclusion and heading towards marginalization (such as prostitutes, immigrants, prisoners or drug addicts) are represented in the Spanish film scene from year 2000 onwards. To carry out this study, firstly an investigation on the relationship between gender and marginality will be performed. Secondly, an analysis will be undertaken on the relationship between cinema and gender. After these analysis, it will be described each category of the presented women. Subsequently, the analysis of the fifteen characters will be done, in order to identify their roles and dissect the facets of their personalities. Finally, this study will conclude on the unfavourable representation of the analysed group of people. This representation may even be considered and condemnatory, which could stigmatize women at risk of social exclusion.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial en Mitjans, Comunicació i Cultura
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Dones en el cinema ; Espanya ; Marginació social en el cinema



129 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2015-10-01, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir