La Directiva 2011/36/UE, un nuevo enfoque de la trata de seres humanos en el seno de la Unión Europea. ¿Ha mejorado el régimen de protección de las víctimas de la trata?
Moreno Urpí, Alexandre

Publicació: Máster Universitari en Integració Europea (Facultat de Dret - UAB) 2015
Descripció: 40 p.
Resum: La trata de seres humanos constituye una conducta que va en contra de los derechos humanos. Tanto las Naciones Unidas como la Unión Europea han desarrollado normas que tratan de luchar contra las organizaciones criminales que promueven la trata y, a la vez, pretenden establecer un régimen de protección hacia las víctimas de la trata. Con la reciente aprobación, en 2011, de la Directiva 2011/36/UE, la Unión ha desarrollado un texto mucho más ambicioso respecto el instrumento anterior en términos de protección de las víctimas y de prevención.
Resum: El tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació per part de tercers constitueix una conducta que va en contra dels drets humans. Tant les Nacions Unides com la Unió Europea han desenvolupat normes que pretenent lluitar contra les organitzacions criminals que ho promouen i, alhora, tenen l'afany d'establir un règim de protecció cap a les víctimes de la mateixa. Amb la recent aprovació, l'any 2011, de la Directiva 2011/36/UE, la Unió ha desenvolupat un text molt més ambiciós respecte l'instrument anterior en el marc de la protecció de les víctimes i prevenció del tràfic d'ésser humans amb fins d'explotació per part de tercers.
Nota: Tutora: Dra. Esther Zapater Duque
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de Recerca (Bellaterra) ; 32
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Tràfic de persones ; Unió europea ; Drets humans ; Unió Europea



40 p, 658.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2015-09-24, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir