Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/252697

La influència del treball amb el broquet en el trombó : quin és el seu benefici real?
Romero Andreu, Pau
Escola Superior de Música de Catalunya; Perpiñán, Daniel
Després d’anys com a alumne de molts i diferents tipus de professors, l’autor s’adona del debat i la diversitat d’opinions al voltant de la pràctica amb el broquet per part dels instrumentistes de vent metall. Aquest treball pretén clarificar, de manera científica, si practicar amb el broquet és beneficiós per a aquest sector de músics. A partir d’onze gravacions realitzades a trombonistes de diferent grau de coneixement, els quals toquen abans i després de practicar amb el broquet, s’analitza el seu so i es determina si aquesta pràctica ha influït en l’afinació, en l’atac i en la qualitat del so en diversos contexts. Després d’aquest estudi, es conclou que els aspectes sonors que més benefici obtenen de treballar amb el broquet són l’atac i la qualitat del so. A més, el treball és completa amb cinc entrevistes a diferents professionals del trombó i amb una enquesta dirigida a la comunitat d’instrumentistes de vent metall.
Después de años como alumno de muchos y diferentes tipos de profesores, el autor se da cuenta del debate y la diversidad de opiniones alrededor de la práctica con la boquilla por parte de los instrumentistas de viento metal. Este trabajo pretende clarificar, de manera científica, si practicar con la boquilla es beneficioso para este sector de músicos. A partir de once grabaciones realizadas a trombonistas de diferente grado de conocimiento, los cuáles tocan antes y después de practicar con la boquilla, se analiza su sonido y se determina si esta práctica ha influido en la afinación, en el ataque de la nota y en la calidad del sonido en varios contextos. Después de este estudio, se concluye que los aspectos sonoros que más beneficio obtienen de trabajar con la boquilla son el ataque de la nota y la calidad del sonido. Además, el trabajo se completa con cinco entrevistas a diferentes profesionales del trombón y con una encuesta dirigida a la comunidad de instrumentistas de viento metal.
After years as student of many and different type of professors, the author realises the debate and the diversity of opinions that surrounds practising with the mouthpiece for brass players. This work pretend to clarify, in a scientific way, whether practising with the mouthpiece is beneficial for this group of musicians. From eleven recordings made by trombone players of different level of knowledge, who play before and after practising with the mouthpiece, their sound is analysed and it is determined whether this practice influences the intonation, the attack and the quality of the sound produced in different contexts. Afterwards this study, it is concluded that the most beneficiated characteristics of the sound are its attack and its quality. Furthermore, the work is completed with five interviews to some professional trombone players and with a survey addressed to the brass players’ community.
27-07-2015
78 - Música
Trombó -- Execució
Trombó -- Mètodes
Trombó -- Afinació
Instruments de metall -- Execució
Música -- Interpretació (Fraseig, dinàmica, etc.)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
48 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PF Pau Romero Andreu.pdf 1.318 MB PDF Projecte final
PF Pau Romero Andreu_Annex.pdf 8.150 MB PDF Annex

Mostrar el registro completo del ítem