Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/251908

Animal sound : què se sent quan s’és una cabra?
Figueres Volart, Eduard
Escola Superior de Música de Catalunya; Comajuncosas, Josep Maria
Aquest projecte treballa sobre la possibilitat d'aplicar tècniques d'enregistrament binaural en animals, en concret, en una cabra domèstica. Mitjançant uns micròfons col·locats dins les seves orelles i una petita càmera de vídeo muntada sobre el seu cap, s'obté un material audiovisual que permet fer-se una idea aproximada de com és la seva percepció del món. En base a un estudi de cognició comparada, es pretén trobar maneres de transformar els enregistraments obtinguts per tal d'adaptar el marc psicoacústic humà al de l'animal. L'objectiu és que una persona pugui sentir com ho fa un animal, encara que sigui d'una manera aproximada. Els materials obtinguts al llarg dels enregistraments són el punt de partida per a la construcció de paisatges sonors i peces audiovisuals diverses. Així doncs, el treball s'inicia amb el disseny i construcció d'un micròfon binaural, continua amb enregistraments de camp en animals i acaba amb l'edició, el processat i la composició dels paisatges sonors finals.
Este proyecto trabaja sobre la posibilidad de aplicar técnicas de grabación binaural en animales, en concreto, en una cabra doméstica. A través de micrófonos colocados en sus orejas y una pequeña cámara de vídeo montada sobre su cabeza, se obtiene un material audiovisual que permite hacerse una idea aproximada de como es su percepción del mundo. En base a un estudio de cognición comparada, se pretende encontrar formas de transformar las grabaciones obtenidas con el fin de adaptar el marco psicoacústico humano al del animal. El objetivo es que una persona pueda oír como lo hace un animal, aunque sea de una forma aproximada. Los materiales obtenidos a lo largo de las grabaciones son el punto de partida para la construcción de paisajes sonoros y piezas audiovisuales diversas. Así pues, el trabajo se inicia con el diseño y la construcción de un micrófono binaural, continua con grabaciones de campo en animales y termina con la edición, el procesado y la composición de los paisajes sonoros finales.
This project works on the possibility of using binaural recording techniques on animals, in particular, on a domestic goat. With microphones placed inside its ears and with a small video camera mounted on his head, we obtain an audiovisual material that enables one to have an approximate idea about how an animal perceives the world. Based on a study of comparative cognition, we aim to find ways of transforming the obtained recordings in order to adapt the human and the animal psychoacoustic frame. The goal is that a person can hear as does an animal, even if this happens only in an approximate way. The materials obtained during the recordings are the starting point to build soundscapes and audiovisual pieces. Therefore, the project begins with the design and construction of a binaural microphone, it continues with field recordings on animals and ends with the edition, processing and composition of final soundscapes.
07-07-2015
78 - Música
Enregistraments binaurals
Enregistraments de camp
So -- Enregistrament i reproducció
Animals -- Sons
Percepció auditiva
Percepció visual
Psicoacústica
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
112 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PF Eduard Figeres Volart.pdf 10.04 MB PDF Projecte final

Mostrar el registro completo del ítem