dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Organització d'Empreses |
dc.contributor |
Société des Produits Nestlé |
dc.contributor |
Mateo Doll, Manuel |
dc.contributor.author |
Bertranpetit Puig, Marçal |
dc.date |
2015-01 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/26429 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Economia i organització d'empreses::Direcció d’operacions::Anàlisi de processos de negoci i de fabricació |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria mecànica::Processos de fabricació mecànica |
dc.subject |
Food industry and trade |
dc.subject |
Food -- Packaging |
dc.subject |
Process control |
dc.subject |
Production control |
dc.subject |
Aliments -- Indústria i comerç |
dc.subject |
Aliments -- Envasament |
dc.subject |
Control de processos |
dc.subject |
Producció -- Control |
dc.title |
Estudi i propostes de millora en una línia de producció d’envasat en el sector alimentari |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
El projecte exposat a continuació tracta d’un estudi sobre els temps per canvis en una línia de producció d’una fàbrica de l’àmbit de l’alimentació i l’aportació de propostes de millora per a la línia en qüestió. L’empresa on s’ha fet aquest estudi és Nestlé i el producte en qüestió és el cafè soluble, de la coneguda marca Nescafé.
En aquesta memòria es pretén mostrar, d’una banda, els processos que se segueixen en una línia de producció de cafè soluble i els canvis entre produccions que s’hi veuen inclosos; d’altra banda, es presenten diverses propostes que permetrien una reducció dels temps per canvis, i també l’estandardització i el registre dels processos involucrats per tal de no fer més llargs aquests temps de canvis. Es tracta, doncs, d’un estudi amb propostes d’optimització dels processos de producció.
L’enfocament d’aquest treball ha estat plantejar-se com reduir els temps per canvis i la seva estandardització per un senzill argument: els canvis d’ordres de producció es duen a terme unes quantes vegades a la setmana, i tot i que ja estan interioritzats en els programes setmanals de producció, el que s’intenta és minimitzar aquest temps per canvi per poder començar a produir com més aviat millor, la qual cosa es pot traduir fàcilment en el concepte d’obtenir més beneficis.
La metodologia de treball per a aquest estudi consisteix en un recull exhaustiu de dades, fet a peu dret en tots els canvis de producció realitzats, i seguidament fer-ne una anàlisi amb les eines i els coneixements adquirits durant la carrera per aconseguir, finalment, unes propostes de millora. La projecció i implementació de les propostes de millora que sortiran a partir d’aquest projecte ja seran decisió de la direcció del Departament de Nestlé on està enfocat el treball. |