Els moviments en transició. Model participatiu per treballar el sector alimentació, Ciutat d'estudi : Granollers
Rodilla Bolaño, Víctor
Espluga, Josep, 1964-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2014
Descripció: 87 p.
Resum: Entenent el context global en el que estem amb les pertorbacions com són el pic del petroli o el canvi climàtic, el projecte ha treballa el vector alimentació de Granollers des de la perspectiva de les ciutats en Transició. Primer per entendre les iniciatives en Transició i com s'implementen s'ha elaborat unes entrevistes semiestrucutrades a 4 iniciatives en Transició. S'ha observat que totes les iniciatives depenen dels contextos objectius en que estant tot i que busquen la resiliència. Per treballar el vector alimentació s'ha portat a terme un model participatiu on s'han extret un conjunt de propostes i preocupacions per part d'actors relacionats amb el sistema alimentari de Granollers. Aquest treball serveix com una eina per entendre més bé les iniciatives en Transició i per començar a treballar el vector alimentació a partir de les conclusions extretes del model participatiu.
Resum: Entendiendo el contexto global en el que estamos con las perturbaciones como son el pico del petróleo o el cambio climático, el proyecto trabaja el vector alimentación de Granollers des de la perspectiva de las ciudades en Transición. Primero para entender las iniciativas en Transición y cómo se implementan, se ha elaborado unas entrevistas semiestructuradas a 4 iniciativas en Transición. Se ha observado que todas las iniciativas dependen de los contextos objetivos en los que están, aunque busquen la resiliéncia. Para trabajar el vector alimentación se ha llevado a cabo un modelo participativo dónde se han extraído un conjunto de propuestas y preocupaciones por parte de actores relacionados con el sistema alimentario de Granollers. Este trabajo sirve para comprender mejor las iniciativas en Transición y para comenzar a trabajar el vector alimentación a partir de las conclusiones del modelo participativo.
Resum: Understanding the global context where we are, with the issues as: peak oil or climate change, the paper works with the food vector in Granollers with the Transition movement view. First of all, to understand the Transiction movement and how it works in the reality, it has been done interviews to four diferents Transitions initiatives. It has been observated that all the initiatives depent on contexts where they are, despite of this, all of them seek the resilence. Due the food vector in Granollers it has been developed a participating model where has been extracted a group of pruposes and concerns from the diferent actors that represent the Granollers's food system. This paper attent to understant the Trancition initiatives, and due the participating model concluisions is usefull to begin to work the food vector in Granollers.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Agricultura ; Granollers (Catalunya) ; Aliments ; Abastament ; Desenvolupament sostenible



Resum
11 p, 252.1 KB

Memòria
87 p, 4.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2015-03-10, darrera modificació el 2023-08-01



   Favorit i Compartir