Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/243437

La vida quotidiana : exploració d'un marc conceptual i d'una proposta d'indicadors
Torns, Teresa; Borràs Català, Vicent; Moreno, Sara, 1978-
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
L'interès per la vida quotidiana ha crescut de manera paral•lela a la necessitat d'augmentar el coneixement racional sobre la realitat social. I, més específicament, si hem de fer cas al que diuen algunes especialistes, aquest interès neix, lligat a la clarificació del que s'entén per benestar. Tal com aquest breu estudi exploratori posa de manifest, la complexitat comença en la polisèmia que acompanya el concepte de vida quotidiana, afavoridora de no poques confusions. I, continua amb una de les dificultats més greus amb les que pot ensopegar el coneixement científic. L'interès per clarificar conceptualment la vida quotidiana, en aquesta ocasió, com en tantes d'altres, ha sorgit de la necessitat de conèixer millor per actuar de manera més acurada. Els objectius de l'informe han estat deutors d'aquesta orientació. En concret, han perseguit una doble fita. En primer lloc, han anat dirigits a aconseguir la clarificació i racionalització de la polisèmia conceptual esmentada. En segon lloc, els objectius de l'informe s'han dirigit a obtenir informació sobre els indicadors socials més adients per fer visible l'abast de la vida quotidiana. Això ha suposat la revisió d'una sèrie de bases de dades existents. L'interès d'aquesta revisió és la possibilitat de reconèixer l'existència d'una sèrie de dades objectives, resultatd'enquestes o d'altres tipus de recollida de dades. Els resultats d'aquesta part de l'informe es presenten, de manera ordenada, mostrant les característiques de les bases de dades revisades. I senyalant la informació que, a parer nostre,resulta més pertinent per a ser reutilitzada com a indicadors objectius capaços de mostrar l'àmbit i abast de la vida quotidiana. Aquesta informació es completa amb una sèrie de consideracions sobre aquest tipus d'indicadors socials i la conveniència d'utilitzar els indicadors de tipus subjectiu. I sobre laconveniència de dibuixar una prova pilot sobre uns possibles itineraris de vida quotidiana.
2006-02
31 - Demografia. Sociologia. Estadística
Usos i costums -- Aspectes sociològics
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
82 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Working papers series (Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball);10
         

Full text files in this document

Files Size Format
WP10_QUIT.pdf 526.4 KB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Torns, Teresa; Borràs Català, Vicent; Carrasquer, Pilar, 1957-; Moreno, Sara, 1978-; Castelló, Laia; Grau, Anna (Grau Casajust)
 

Coordination

 

Supporters