dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química |
dc.contributor |
Estrany Coda, Francesc |
dc.contributor.author |
López González, Paula |
dc.date |
2014-06-11 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/23407 |
dc.language.iso |
spa |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química |
dc.subject |
Water |
dc.subject |
Aigua -- Qualitat -- Anàlisi |
dc.title |
Aportaciones avanzadas al control de parámetros de calidad del agua: análisis sensorial de diversos iones y análisis químico del principio activo desinfectante |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
Al present escrit es pretén desenvolupar tècniques de detecció de compostos químics presents habitualment a l’aigua de xarxa partint de l’àmbit sensorial i analític.
Per una part es desenvolupen una sèrie d’experiències relacionades amb la percepció sensorial dels anions sulfat i nitrat a partir de diverses sals mitjançant la implementació de tècniques d’avaluació sensorials a un grup de panelistes entrenats. Es pretén aproximar el llindar de percepció dels compostos esmentats així com les connotacions al gust que acompanyen la seva presència.
Per altra banda es presenta l’objectiu de generar un tècnica analítica per a la quantificació de diòxid de clor; agent desinfectant la implantació del qual a les plantes de tractament ha crescut estrepitosament degut a les seves profitoses propietats. El diòxid de clor té la capacitat d’oxidar alguns compostos orgànics com el vermell de clorofenol generant així una decoloració visible que es pot quantificar mitjançant tècniques espectrofotomètriques. S’analitzaran les potencials interferències en el mètode per presencia de clor lliure tractant de inhibir-les per utilització de glicina o àcid oxàlic.
Ambdós àmbits d’estudi es relacionen amb previs desenvolupats per l’equip de investigació d’AGBAR (Aigües de Barcelona), l’empresa que col·labora en la realització del present treball. |