La Eficacia entre particulares de la Carta de Derechos Fundamentales de la Unión Europea
Montabes García, Carmen

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2014
Descripció: 52 p.
Resum: Con la entrada en vigor del Tratado de Lisboa, el día 1 de Diciembre de 2009, la Carta de Derechos Fundamentales adquiere el mismo valor jurídico que los Tratados, pasando así a ser un instrumento jurídicamente vinculante e invocable, en un principio, por los particulares ante los Tribunales. El objetivo de este estudio será analizar, teniendo en cuenta las consecuencias del ámbito de aplicación de la Carta, si existe o no una tendencia aperturista por parte del Tribunal de Justicia de la Unión Europea hacia un reconocimiento de la eficacia entre particulares de la Carta de Derechos Fundamentales de la Unión Europea.
Resum: Amb l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa, el dia 1 de Desembre de 2009, la Carta de Drets Fonamentals adquireix el mateix valor jurídic que els Tractats, convertint-se així en un instrument jurídicament vinculant i irrevocable, en un principi, per els particulars davant els Tribunals. L'objectiu d'aquest estudi serà analitzar, tenint en compte les conseqüències de l'àmbit d'aplicació de la Carta, si existeix o no una tendència aperturista per part del Tribunal de Justícia de la Unió Europea cap a un reconeixement de l'eficàcia entre particulars de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 27
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Drets humans ; Unió Europea



52 p, 632.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-10-06, darrera modificació el 2022-10-26



   Favorit i Compartir