Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/240258

FDI from European Union to Western Balkan Countires: is the economic development being intensified in the region?
Vesaite, Ruta
La inversió estrangera directa és important a causa dels seus avantatges per al país d'acollida, per exemple augmentarà la competitivitat i s’intensifica el desenvolupament. Els avantatges són significatives als països dels Balcans occidentals que s'enfronten a les dificultats de la competència i el creixement més baix de la UE-27. El treball analitza el tipus dominant de la IED de la UE-27 a la regió dels Balcans Occidentals a escala nacional i sectorial per formar les implicacions sobre el futur creixement de la competitivitat i la intensitat del desenvolupament econòmic. Es troba que la IED horitzontal domina als Balcans occidentals, per tant, el creixement de la competitivitat i el desenvolupament econòmic es va intensificar a la regió.
Foreign direct investment is important because of its advantages to the host country such as growth in competitiveness and intensified development. Its given advantages are significant to Western Balkan countries which are facing competition difficulties and lower growth than EU-27 countries. The research is looking at the dominating type of FDI from EU-27 countries to Western Balkan region at country and sector levels to form the implications about future growth of competitiveness and intensity of economic development. It is found that horizontal FDI dominates in Western Balkans, therefore, the growth of competitiveness and economic development are intensified in the region.
2014-10-03
32 - Política
Balcans -- Condicions econòmiques
Desenvolupament econòmic -- Balcans
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
40 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
Institut Universitari d'Estudis Europeus
Quaderns de recerca (Bellaterra);25
         

Full text files in this document

Files Size Format
25.pdf 960.1 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters