Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/237418

Avaluació del sistema d'esquí nòrdic a Sant Joan de l'Erm
Greenisgood (Grup de recerca); Armero Marin, Marina; Costa Echaniz, Oriol; Soldevilla Gavilán, Arnau; Uriarte Cañellas, Aitor
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Boada, Martí, 1949-; Rieradevall, Joan; Garcia Solsona, Ester
En aquest projecte s’avaluen els possibles impactes derivats de la pràctica de l’esquí nòrdic en l’àmbit d’estudi de Sant Joan de l’Erm, situat al Parc Natural de l’Alt Pirineu. A la zona d’estudi, aquesta és la principal activitat, i és per aquest motiu s’estudien tots els fluxos energètics derivats de la pràctica de l’esquí, alhora que s’analitza i diagnostica l’estat de qualitat ambiental de totes les infraestructures de la zona. Les eines utilitzades en aquest estudi han estat bàsicament dues. Primerament, s’avalua l’estat de la qualitat ambiental de les infraestructures de l’àmbit d’estudi, amb la utilització d’un informe d’avaluació ambiental, adaptat de l’informe d’avaluació del Distintiu de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya. En segon terme, s’ha creat i emprat un treball de camp, que consta d’enquestes destinades als usuaris de la zona d’estudi, així com unes fitxes de camp, per tal de determinar l’estat de l’entorn natural de l’àmbit d’estudi, i analitzar la repercussió del transport dels usuaris.
En el presente proyecto se evalúan los posibles impactos derivados de la práctica del esquí nórdico en el ámbito de Sant Joan de l’Erm, situado en el Parque Natural del Alto Pirineo. Así pues, en la zona de estudio, la anterior es la principal actividad, y por ello se estudian todos los flujos energéticos derivados de la práctica de la misma, así como también se analiza y diagnostica el estado de calidad ambiental de las infraestructuras de la zona. La metodología usada para redactar este estudio se constituye en dos fases. En primer lugar, se evalúa la calidad ambiental de las infraestructuras del ámbito de estudio, mediante una adaptación del informe de evaluación del Distintivo de Calidad Ambiental de la Generalitat de Cataluña. En segundo lugar, se ha diseñado un análisis basado en encuestas in situ destinadas a los usuarios y se han elaborado unas fichas de flora y fauna extraídas del trabajo de campo. A partir de estos datos y con la información referente a los consumos del sistema de estudio, se determinará el balance energético del sistema y el estado de su entorno natural.
This project aims to determine the possible impacts derived from the practise of Nordic skiing on the area of study of Sant Joan de l’Erm, located on the “Parc Natural de l’Alt Pirineu”. Nordic skiing is the main activity at this location and, because of that, all energy flows are to be analysed as well as the environmental quality of all infrastructures. The methodology used in this project comprises two separates steps. Firstly, the assessment of environmental quality of all infrastructure in the area through a variation of the evaluation report Distintivo de Calidad Ambiental de la Generalitat de Cataluña. Secondly, the planning of an analysis based on in-situ surveys addressed to users and the preparation of a variety of flora and fauna fact sheets in accordance to the field work results. With all that data and the information regarding the consumption levels within the system (object of study), the energy balance and the actual state of its natural environment will be determined.
06-2009
504 - Ciències del medi ambient
Esquí nòrdic -- Sant Joan de l'Erm (Catalunya)
Parc Natural de l'Alt Pirineu
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
222 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_Greenisgood_annex.pdf 351.1 KB PDF Annex
PFC_Greenisgood_resum.pdf 239.2 KB PDF Resum
PFC_Greenisgood.pdf 8.456 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem