Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/231702

Els materials arqueològics del jaciment ibèric de la Serra de l’Espasa (Capçanes, Priorat) dipositats al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus: evidències d’un santuari?
Noguera Guillén, Jaume
En aquest treball presentem una revisió del jaciment ibèric de la Serra de l’Espasa (Capçanes, Priorat) a partir de l’estudi, amb criteris actualitzats, del material conservat en el Museu Salvador Vilaseca de Reus. Els resultats són contrastats amb les darreres investigacions arqueològiques desenvolupades en el curs inferior de l’Ebre. A l’últim, s’analitzen les possibles interpretacions d’aquest conjunt, en particular la hipotètica existència d’un santuari, i les seves implicacions en el procés de romanització en aquesta zona.
Dans cet article nous présentons une révision du site ibérique de la Serra de l’Espasa (Capçanes, Priorat) à partir de l’étude du mobilier conservé au Musée Salvador Vilaseca de Reus, sous des critères actuels. Les résultats sont comparés avec ceux des dernières recherches développées dans la région du cours inférieur de l’Ebre. Enfin, on analyse les possibles interprétations de cet ensemble, en particulier l’hypothese de l’existence d’un sanctuaire, ainsi que leurs implications dans le processus de romanisation de la zone.
2009
90 - Arqueologia. Prehistòria
Capçanes (Catalunya) -- Arqueologia
Ibers -- Capçanes (Catalunya)
Excavacions arqueològiques -- Capçanes (Catalunya)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
28 p.
Artículo
Artículo
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
icac_art_105.pdf 2.351 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

López Vilar, Jordi; Noguera Guillén, Jaume
Rafel i Fontanals, Núria, 1954-; Belarte Franco, Maria Carme; Graells i Fabregat, Raimon; Noguera Guillén, Jaume
Belarte Franco, Maria Carme; Noguera Guillén, Jaume; Olmos Benlloch, Pau; Cervelló, Frederic