Diagnosi del canvi d'usos i cobertes del sòl a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) : analitzant el passat per a entendre el present (1956-2010)
Batlle Sitges, Alejandro
Boada, Martí, 1949-
Pujantell, Josep tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Diagnóstico de los cambios de los usos y cubiertas del suelo en Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) : analizando el pasado para entender el presente (1956-2010)
Títol variant: Diagnosis of the land use and land cover changes in Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) : analysing the past to understand the present (1956-2010)
Data: 2013
Descripció: 106 p.
Resum: El projecte es centra en analitzar les transformacions en els usos i cobertes del sòl al municipi de Sant Pere de Vilamajor, com a conseqüència d'un conjunt de forces inductores de canvi global. Primerament, s'ha realitzat la caracterització social, econòmica, demogràfica i ambiental de la zona d'estudi des de mitjans del segle passat fins a l'actualitat. Posteriorment, l'estudi es centra en l'anàlisi cartogràfica de la zona, realitzat a través de Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG), utilitzant el programa MiraMon, per tal de comparar els usos i cobertes del sòl entre 1956 i 2010. Les principals transformacions experimentades són la transició dels estatges de vegetació herbacis i matollars a bosc i la transformació dels cultius en sòl urbà. L'abandonament de les pràctiques agràries conjuntament amb el desenvolupament de les urbanitzacions a l'àmbit d'estudi són els principals agents de canvi, fruit del procés de la industrialització i terciarització de l'economia.
Resum: El proyecto se centra en analizar las transformaciones en los usos y cubiertas del suelo en el municipio de Sant Pere de Vilamajor, como consecuencia de un conjunto de fuerzas inductoras de cambio global. Primero, se ha realizado la caracterización social, económica, demográfica y ambiental de la zona de estudio desde mediados del siglo pasado hasta la actualidad. Seguidamente, el estudio se centra en el análisis cartográfico de la zona, mediante Sistemas de Información Geográfica (SIG), empleando el programa MiraMon, para poder comparar los usos y cubiertas del suelo entre 1956 y 2010. Las principales transformaciones experimentadas son la transición de los estados de vegetación herbácea y matorral a bosque y la transformación de los cultivos a suelo urbano. El abandono de prácticas agrarias junto con el incremento de las urbanizaciones en el ámbito de estudio son los principales agentes de cambio, resultado del proceso de industrialización y tercerización de la economía.
Resum: The project focuses on the analysis of the land use and land cover changes in the municipality of Sant Pere de Vilamajor, as a result of a set of global changes' agents. To start with, the region object of the study has been characterized on its social, economic, demographic and environmental aspects since middle of last century until now. Secondly, the study focuses on the cartographic analysis of the region, using the methodology of the Geographic Information System (GIS) with the program MiraMon, which allows to the comparison of the land use and land cover changes between 1956 with the present. The most important changes are the vegetation transition from the herbaceous and brush stage to forest stage, as well as the transformation of land crops to urban soil. The abandonment of agricultural practices together with the growing of the urban areas are the main changing agents as a consequence of the economic industrialization and outsourcing process.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Sòls, Ús dels ; Sant Pere de Vilamajor (Catalunya) ; Paisatge ; Modificacions ; Revolució industrial



Annex
4 p, 1.7 MB

Resum
10 p, 1.0 MB

Projecte
106 p, 5.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2014-03-16, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir