Factores pronósticos en el tratamiento adyuvante del cáncer de vejiga
Pardo Aranda, Nuria
Rosell Costa, Rafaell
Font Pous, Albert
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 44 p.
Resum: El cáncer de vejiga es el cuarto tumor más frecuente en hombres. En este estudio se recogen 70 pacientes diagnosticados de carcinoma urotelial resecables en el Hospital Germans Trias y Pujol(1994 -2011). El objetivo es analizar que factores pronósticos determinan la realización del tratamiento adyuvante. La edad fue un factor pronóstico: menores de 70 años alcanzaban una mediana de supervivencia de 77 meses. Pacientes sin afectación ganglionar tenían una mediana de supervivencia de 77 meses frente a 26 meses (con afectación ganglionar)siendo significativo. La afectación linfovasular también evidenció peor supervivencia siendo significativa. En nuestra serie la quimioterapia adyuvante en cáncer de vejiga aporta un beneficio cuando existe afectación ganglionar y linfovascular.
Resum: El càncer de bufeta és el quart tumor més freqüent en homes. En aquest estudi es recullen 70 pacients diagnosticats de carcinoma urotelial ressecables a l'Hospital Germans Trias i Pujol (1994 -2011). L'objectiu és analitzar quins factors pronòstics determinen la realització del tractament adyuvante. La edat va ser un factor pronòstic: menors de 70 anys arribaven a una mitjana de supervivència de 77 meses. Pacientes sense afectació ganglionar tenien una mitjana de supervivència de 77 mesos enfront de 26 mesos (amb afectació ganglionar) sent significativo. La afectació linfovasular també va evidenciar pitjor supervivència sent significativa. En nostra sèrie la quimioteràpia adjuvant en càncer de bufeta aporta un benefici quan hi ha afectació ganglionar i limfovascular.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Oncologia, Càncer de bufeta



44 p, 786.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir