Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/216677

La bella molinera
Mauri Fàbregas, Maria
Escola Superior de Música de Catalunya; Poyato, Francisco
Aquest treball vol ser una aproximació a l’obra Die schöne Müllerin, D795, un cicle de vint cançons per a veu i piano, que Franz Schubert va compondre l’any 1823. L’obra es basa en un conjunt de poemes que havia escrit poc abans Wilhelm Müller, i que expliquen la història del desengany amorós d’un jove aprenent de moliner. La bella molinera presenta un ventall infinit de colors, emocions, paisatges... Va des de l’alegria més eufòrica fins a la desesperança més fonda, passant per moments d’ironia, de somnis i de sorpreses. Tot això és analitzat en el treball, número per número, tan en l’aspecte literari com en el musical, i en la seva interrelació.
Este trabajo quiere ser una aproximación a la obra Die schöne Müllerin, D795, un ciclo de veinte canciones para voz y piano, que Franz Schubert compuso en el año 1823. La obra se basa en el conjunto de poemas que Wilhelm Müller había escrito poco antes, y que cuentan la desafortunada história amorosa de un joven aprendiz de molinero. La bella molinera presenta un abanico de miles de colores, emociones, paisajes... va desde la alegría más eufórica hasta la desesperanza más honda, pasando por momentos de ironía, sueños y sorpresas. Todo esto es analizado en el trabajo, número por número, tanto en el aspecto literario como en el musical, y en su interrelación.
This project wants to be an approach to the work Die schöne Müllerin, D795, which is a cycle of twenty songs for voice and piano composed by Franz Schubert on 1823. The work is based on the set of poems that Wilhelm Müller had written few years before, about the unfortunate love story of a young miller apprentice. The Fair Maid of the Mill shows a world full of colours, emotions, landscapes... it ranges from the most euphoric joy to the deeper despair, with moments of irony, dreams and surprises. All this is analised in the project, number by number, both in literary and musical aspects, and in their interrelation.
16-07-2013
78 - Música
Schubert, Franz, 1797-1828 -- Crítica i interpretació
Schubert, Franz, 1797-1828. Schöne Müllerin
Müller, Wilhelm, 1794-1827 -- Poesia -- Adaptacions musicals
Cançons ac. de piano -- S. XIX -- Anàlisi i apreciació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/
75 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PF Maria Mauri Fàbregas.pdf 12.83 MB PDF Projecte final

Mostrar el registro completo del ítem