Influencia de la edición de los valores de presión arterial (PA) en la interpretación de la monitorización ambulatoria de la PA (MAPA)
Lloret Cora, María Jesús
Roca-Cusachs, A.
Fernandez-Llama, Patricia
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2013
Descripció: 23 p.
Resum: En este trabajo se recogieron 115 MAPAs realizados a pacientes hipertensos, y se investigó la influencia que la edición de los valores de PA en el periodo que rodea al inicio del sueño y la vigilia podía tener en la interpretación de la prueba. Se observó que el porcentaje de pacientes con PA controlada con o sin la edición de valores fue similar. Sin embargo, la edición de la MAPA condicionó cambios en la clasificación del perfil circadiano, observándose una disminución de perfiles reductores, reclasificados hacia perfiles menos fisiológicos como no-reductor y reductor extremo, ambos asociados a un peor pronóstico cardiovascular.
Resum: En aquest treball es van recollir 115 MAPAs realitzats a pacients hipertensos, i es va investigar la influencia que la edició dels valors de PA en el període que envolta l'inici de la son i la vigília podia tenir en la interpretació de la prova. Es va observar que el percentatge de pacients amb PA controlada amb o sense la edició dels valors va ser similar. Però, la edició de la MAPA va condicionar canvis en la classificació del perfil circadiari, observant-se una disminució de perfils reductors, reclassificats cap a perfils menys fisiològics com no-reductor o reductor extrem, ambdós associats a un pitjor pronòstic cardiovascular.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Hipertensió



23 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2013-03-04, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir