dc.contributor |
Font Vallès, Joaquim |
dc.contributor.author |
Darder Mediña, Ernest |
dc.date |
2012-07 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/16975 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Energies |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química |
dc.subject |
Biodiesel fuels |
dc.subject |
Glycosides |
dc.subject |
Esteril glucòsids |
dc.subject |
Biodièsel |
dc.subject |
Biodièsels |
dc.subject |
Glucòsids |
dc.title |
Contribució a la determinació dels esteril glucòsids en el biodièsel |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
En aquest treball s’ha fet una contribució a l’anàlisi dels esteril glucòsids en biodièsel. Els esteril glucòsids són aquells compostos formats per un glúcid i per un esterol. L’anàlisi ha consistit en la realització de dues fases complementàries on s’han determinat les diferències entre els esterols lliures i els esterols totals. Mitjançant un mètode cromatogràfic senzill, en què només s’ha fet una preparació simple i una anàlisi cromatogràfica, s’ha pogut detectar els esterols lliures. En canvi, en el cas dels esterols totals, primer s’ha estudiat la manera de deslligar els esterols que estan lligats amb un glúcid. La tècnica que s’ha utilitzat per fer-ho és la saponificació, una tècnica d’extracció on es trenca l’enllaç entre el glúcid i l’esterol. Així doncs, un cop obtingut l’extracte on tenim tots els esterols separats dels glúcids, aquest es prepara igualment com en el cas dels esterols lliures. S’obtenen d’aquesta manera dos resultats: un per als esterols totals i un altre per als
esterols lliures. Fet això només cal restar els resultats obtinguts en aquestes dues fases per determinar el contingut en esteril glucòsids en biodièsel |