Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/205881

Estudi del comportament de materials nanoestructurats en el tractament d'aigües contaminades amb arsènic
Estudi de la utilització de nanopartícules de magnetita com a adsorbent en aigües contaminades amb arsènic
Florensa Fuster, Mª Eulàlia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Valiente Malmagro, Manuel
El SPION (Super Paramagnetic Iron Oxide Nanoparticles) ha estat estudiat com un nou adsorbent per eliminar l’arsènic d’aigües contaminades. Les condicions òptimes de treball es van assolir per un pH de 3,6 i per concentracions inferiors als 100ppm. No es van trobar interferències significatives produïdes pels cations Cu, Ni i Zn en l’adsorció de l’As, sent el fosfat l’anió que més interfereix. Una esponja de cel·lulosa s’ha utilitzat com a suport del SPION, per disminuir les agregacions de les nanopartícules en suspensió i per proporcionar una material adequat per l’adsorció en continu, experiment amb columnes. Així, es va obtenir un augment de la capacitat d’adsorció del SPION per l’As(V), mentre que per l’As(III) continua sent baixa, per tant s’augmenta la selectivitat per l’As(V). Les interferències aniòniques afecten d’igual manera a l’adsorció de l’As(III) i l’As(V) quan l’adsorció és en continu o en discontinu. Els cations metàl·lics no interfereixen en l’adsorció de l’arsènic, a excepció del coure que és adsorbit i porta a la disminució de l’adsorció d’arsènic.
El SPION (Super Paramagnetic Iron Oxide Nanoparticles) ha sido estudiado como un nuevo adsorbente para eliminar el arsénico de aguas contaminadas. Las condiciones óptimas de trabajo se lograron para un pH de 3,6 y para concentraciones inferiores a 100ppm. No se encontraron interferencias significativas producidas por los cationes Cu, Ni y Zn en la adsorción del As, siendo el fosfato el anión que más interfiere. Una esponja de celulosa fue utilizada como soporte del SPION, para disminuir las agregaciones de las nanopartículas en suspensión i para proporcionar un material adecuado para la adsorción en continuo, experimento con columnas. Así, se obtuvo un aumento de la capacidad de adsorción del SPION por el As(V), mientras que para el As(III) se mantuvo bajo., por lo tanto se aumenta la selectividad para el As(V). Las interferencias aniónicas afectan de igual manera a la adsorción del As(III) y As(V) cuando la adsorción es en continuo o en discontinuo. Los cationes metálicos no interfieren en la adsorción del arsénico, a excepción del cobre que es adsorbido y lleva a la disminución en la adsorción del arsénico.
SPION (Super Paramagnetic Iron Oxide Nanoparticles) is studied as a new adsorbent for removal of arsenic contaminated waters. Optimal working conditions have been achieve at pH 3,6 for concentrations lower than 100ppm. No significant interferences are produced by Cu, Ni and Zn cation ion for the As adsorption, being phosphate is the most interfering anion. A cellulose sponge has been used as SPION support. To both decrease nanoparticles aggregations in suspension and to provide appropiate material for the continuous adsorption in column experiments. Thus, an increase of SPION adsorption capacity for As(V) was obtained while As(III) remains low, thus increasing the As(V) adsorption selectivity. Anionic interference affects As(V) and As(III) adsorption in the same way as observed in batch adsorption. Metal cations do not interfere on the arsenic adsorption with the exception of copper that is absorbed leading to decreases of arsenic adsorption.
09-2012
504 - Ciències del medi ambient
Arsènic -- Aspectes ambientals
Arsènic -- Toxicologia
Aigua -- Depuració -- Adsorció
Magnetita -- Aplicacions industrials
Adsorció
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
60 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_MaEulaliaFlorensaFuster_bibliografia.pdf 72.45 KB PDF Bibliografia
PFC_MaEulaliaFlorensaFuster_resum.pdf 728.3 KB PDF Resum
PFC_MaEulaliaFlorensaFuster.pdf 1.833 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem