El Instrumento Europeo de Vecindad y Asociación : Conteniendo expectativas en tiempos de escasez
Natorski, Michal
Institut Universitari d'Estudis Europeus. Observatori de Política Exterior Europea
Universitat Autònoma de Barcelona

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2007
Descripció: 3 p.
Resum: El Instrumento Europeo de Vecindad y Asociación (IEVA), en vigor desde el 1 de enero de 2007, forma parte del conjunto de nuevos instrumentos financieros de la acción exterior de la UE previstos para el periodo 2007-2013. El IEVA debería constituir, en principio, un incentivo substancial para los estados vecinos de la UE para reforzar sus procesos de adaptación en la dirección de los objetivos planteados en el marco de la Política Europea de Vecindad (PEV). No obstante, coincidiendo con la fecha de puesta en marcha del IEVA, la Comisión Europea ya indicó, con cierto encogimiento, que "pese a los ambiciosos objetivos de la PEV en el ámbito de las reformas, la financiación destinada a éstas seguirá siendo relativamente modesta". Estas consideraciones reflejan la tendencia que ya se había ido apuntando de que la Comisión Europea y otros representantes de las instituciones europeas han intentado mantener el IEVA en un segundo plano en la estructura de incentivos previstos en el marco de la PEV.
Resum: L'Instrument Europeu de Veïnatge i Associació (IEVA), en vigor des del 1 de gener de 2007, forma part del conjunt de nous instruments financers de l'acció exterior de la UE previstos per al període 2007-2013. El IEVA hauria constituir, en principi, un incentiu substancial per als estats veïns de la UE per reforçar els seus processos de adaptació a la direcció dels objectius plantejats en el marc de la Política Europea de Veïnatge (PEV). No obstant això, coincidint amb la data de posada en marxa de l'IEVA, la Comissió Europea ja va indicar, amb cert encongiment, que "tot i els ambiciosos objectius de la PEV en l'àmbit de les reformes, el finançament destinat a aquestes seguirà sent relativament modesta ". Aquestes consideracions reflecteixen la tendència que ja s'havia anat apuntant que la Comissió Europea i altres representants de les institucions europees han intentat mantenir l'IEVA en un segon pla en l'estructura d'incentius previstos en el marc de la PEV.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Observatori de Política Exterior Europea. Obs Breus
Col·lecció: Obs Breve ; 26/2007
Document: Working paper
Matèria: Unio Europea -- Relacions Exteriors



3 p, 69.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Estudis

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir