Un Possible encaix de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània en la figura de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial
Beltrán García, Susana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2008
Descripció: 31 p.
Resum: Avui dia parlar de l'Euroregió i de les seves capacitats per optimitzar el nivell de cooperació no és estrany al mon del dret, però no sempre ha estat així. Ha calgut l'experiència positiva de diverses entitats regionals i locals d'arreu d'Europa per començar a reconèixer la importància d'aquest fenomen. Les regions europees havien iniciat diverses actuacions, algunes d'elles als inicis dels seixanta, amb l'objectiu de desenvolupar interessos comuns tractant que les fronteres estatals no suposessin una barrera insuperable. Estructures tal com l'Associació de Regions Frontereres Europees (ARFE), creada el 1969, o les accions dutes a terme per entitats territorials del denominat Arc Alpí (ARGE-ALP, ALPE-ADRIA i COTRAO) van constituir uns dels primers exemples de col·laboració permanent en el continent europeu. Així doncs, si bé a partir dels anys setanta (per posar una data orientativa) s'estengué la col·laboració d'entitats regionals i locals europees no va ser fins a la dècada dels noranta quan aquesta es va consolidar, sobretot pel llançament de les iniciatives comunitàries INTERREG que suposaren un recolzament econòmic a les actuacions empreses des dels seus organismes de cooperació.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Governança Multinivell a la Unió Europea, "EUgov". Working papers
Col·lecció: Working Papers On Line (WPOL) ; 20, 2008
Document: Working paper
Matèria: Cooperació transfronterera ; França ; Catalunya ; Unió Europea ; Espanya



31 p, 218.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir