Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/203892

Síndrome compartimental abdominal en el paciente crítico con patología médica
Amestoy Torre, Élida
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Fernández-Llamazares Rodríguez, Jaime; Marcos Neira, Pilar
Estudi observacional de 60 pacients ingressats a la UCI per patologia extraabdominal, que demostra alta incidència de HIA (90%) i que el valor de PIA màxima és marcador pronòstic del SCA però no prediu mortalitat. Els graus més elevats d’HIA s’associen amb VMI, shock, SDRA, insuficiència renal e ili. La PIA màxima del pacient crític no neurològic (sèptic, traumatològic i respiratori) és més elevada que la del no neurològic, 20 i 16 mmHg respectivament. El valor de PIA màxima que millor prediu insuficiència renal al pacient no neurològic és 18,5mmHg. La PIA màxima es correlaciona amb l’estada a UCI i hospitalària.
Estudio observacional de 60 pacientes ingresados en UCI por patología extraabdominal, que demuestra alta incidencia de HIA (90%) y que el valor de PIA máxima es marcador pronóstico del SCA pero no predice mortalidad. Los grados más elevados de HIA se asociaron con VMI, shock, SDRA, insuficiencia renal e íleo. La PIA máxima del paciente crítico no neurológico (séptico, traumatológico y respiratorio) es mayor que la del no neurológico, 20 y 16 mmHg respectivamente. El valor de PIA máximo que mejor predice insuficiencia renal en el paciente no neurológico es 18,5mmHg. La PIA máxima se correlaciona con estancia en UCI y hospitalaria.
21-11-2012
616 - Patologia. Medicina clínica. Oncologia
Síndrome compartimental
Malalts en estat crític
Abdomen -- Malalties
Hipertensió
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
127 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_AmestoyTorre.pdf 6.150 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem