Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/203887

Funció ventricular dreta en la sobrecàrrega de volum en malalts intervinguts de cardiopatia congènita: (Tetralogia de Fallot reparada: comparació Ecocardiograma i Ressonància Magnètica cardíaca)
Pijuan Domènech, Maria Antònia
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Casaldàliga i Ferrer, Jaume; Sagrista Sauleda, Jaume
L´ecocardiografia per a estimar volums i funció ventricular dreta en malalts amb Tetralogia de Fallot (TF) està limitada per la importància del tracte de sortida de ventricle dret (TSVD).Objectiu: comparar diferents paràmetres ecocardiogràfics amb la RMN en malalts amb TF i IP severa. Resultats: L´excursió de l´anell tricuspidi i el valor de la ona S per Doppler tissular no es correlacionen amb la FE de VD calculada per RMN (FEVD). L´àrea fraccional a l´eix curt mostra una tendència no significativa (p=0,07) a correlacionarse amb la FEVD. Conclusions: els paràmetres ecocardiogràfics que inclouen el TSVD mostren una tendència a correlacionarse amb la FEVD, al contrari dels paràmetres de l´anell tricuspidi.
2012-11-21
Tetralogia de Fallot, Insuficiència respiratòriaa
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
34 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-PijuanDomenech.pdf 791.4 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters