Fracturas de astrágalo
Rodríguez Paz, Susana
Nardi Vilardaga, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 74 p.
Resum: Estudio retrospectivo de 63 fracturas de astrágalo recogidas durante un periodo de 13 años. De las 31 fracturas del cuello astragalino se obtuvo un seguimiento de 2 años en 23 de ellas, pudiéndose valorar la aparición en la radiología del signo de Hawkins entre la 6ª y 8ª semana después del traumatismo y el desarrollo o no de necrosis avascular. Se concluye con el estudio que la observación del signo de Hawkins garantiza la correcta perfusión del astrágalo (sensibilidad del 100%). Sin embargo, la no detección de dicho signo no es predictiva del desarrollo de necrosis.
Resum: Estudi retrospectiu de 63 fractures d'astràgal recollides durant un període de 13 anys. De les 31 fractures del coll astragalí es va obtenir un seguiment de 2 anys en 23 de elles, valorant-ne l'aparició del signe de Hawkins entre la 6ª i la 8ª setmana després del traumatisme i el desenvolupament o no de necrosis avascular. La conclusió de l'estudi és que l'observació del signe de Hawkins garanteix la correcta perfusió de l'astràgal (sensibilitat del 100%). Però la no detecció d'aquest signe no és predictiu del desenvolupament de necrosi.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Astràgal (Anatomia) ; Fractures



74 p, 25.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir