Globalization and international relations : the Olympic Movement and European Integration
Johnson, Shaelyne
Centre d'Estudis Olímpics

Publicació: Centre d'Estudis Olímpics, UAB 2009
Descripció: 11 p.
Resum: Essay elaborated by Shaelyne Johnson, undergraduate student of Global Studies at the University of California-Santa Barbara, during her internship at CEO-UAB for the academic course 2008/2009. She compares the organisational structure, goals and objectives of the institutions in the Olympic Movement and the European Integration, in order to find connections between both movements which were caused by globalization. The paper begins with an introduction of the changing world nowadays, followed by an overview on the structural similarities in the historical unfolding between these two parallel movements and, before concluding, new means for international relations are considered. This document is available in English through the digital library at the CEO-UAB Portal of Olympic Studies and the digital repository RECERCAT.
Resum: Ensayo elaborado por Shaelyne Johnson, estudiante de Estudios Globales en la Universidad de California - Santa Bárbara, durante su estancia en prácticas en el CEO-UAB para el curso académico 2008/2009. La autora compara la estructura organizativa, las metas y los objetivos de las instituciones que forman parte del Movimiento Olímpico y de la Integración Europea, para encontrar las conexiones entre ambos movimientos que fueron creados gracias a la globalización. El texto comienza con una introducción sobre los cambios del mundo hoy en día, sigue con una visión general de las similitudes estructurales en el despliegue histórico de estos dos movimientos y, antes de concluir, se consideran cuáles son los nuevos medios de las relaciones internacionales. El documento está disponible en inglés a través de la biblioteca digital del Portal d'Estudis Olímpics CEO-UAB y del depósito digital RECERCAT.
Resum: Assaig elaborat per Shaelyne Johnson, estudiant d'Estudis Globals a la Universitat de Califòrnia - Santa Bàrbara, durant la seva estada en pràctiques al CEO-UAB per al curs acadèmic 2008/2009. L'autora compara l'estructura organitzativa, les metes i els objectius de les institucions que formen part del Moviment Olímpic i de la Integració Europea, per tal de trobar les connexions entre ambdós moviments que van ser creats gràcies a la globalització. El text comença amb una introducció sobre els canvis del món avui dia, segueix amb una visió general de les similituds estructurals en el desplegament històric d'aquests dos moviments i, abans de concloure, es consideren quins són els nous mitjans de les relacions internacionals. El document està disponible en anglès a través de la biblioteca digital del Portal d'Estudis Olímpics CEO-UAB i del dipòsit digital RECERCAT.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Centre d'Estudis Olímpics. Olimpisme i Esport: working papers del CEO-UAB
Col·lecció: Olimpisme i Esport: working papers del CEO-UAB ; 117
Document: Working paper
Matèria: Moviment olímpic ; Jocs olímpics ; Aspectes polítics



11 p, 40.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Recerca de l’Esport (IRE) > Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2009-07-13, darrera modificació el 2022-07-17



   Favorit i Compartir