Aproximación a la comunidad artista amateur japonesa
Reyes Guerrero, Carolina
Lozano Méndez, Artur, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Data: 2012
Descripció: 100 p.
Resum: En este trabajo se analiza el modelo de profesionalización del colectivo de artistas amateurs propuesto desde el soporte de las comunidades online, con sede en Japón, Pixiv, Drawr y Tegaki Blog. Partiendo tanto del análisis de la propia actividad online por medio de la observación participante, como del análisis iconográfico e iconológico de las publicaciones derivadas de dichas comunidades, se intentará determinar aquella estética que resulta favorecida con fines comerciales y que propicia el salto al mundo profesional. También se abordará la influencia del manga (cómic japonés) y del movimiento artístico conocido como Superflat en la institucionalización de dicha estética.
Resum: En aquest treball s'analitza el model de professionalització del col·lectiu d'artistes amateurs proposat des del suport de les comunitats online, amb seu al Japó, Pixiv, Drawr i Tegaki Blog. Partint de l'anàlisi de la pròpia activitat online mitjançant l'observació participant, i també de l'anàlisi iconogràfic i iconològic de les publicacions que es deriven de les comunitats online, s'intentarà determinar l'estètica que resulta afavorida amb finalitat comercial i que propicia el salt al món professional. També s'aboradarà la influència del manga (còmic japonès) i del moviment artístic contemporani conegut com Superflat en la institucionalització de l'estètica esmentada.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Art amateur -- Japó ; Còmics -- Japó -- Influència



101 p, 4.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Traducció i Interpretació. TFM

 Registre creat el 2020-10-01, darrera modificació el 2022-06-04



   Favorit i Compartir