Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/16031

Disseny d'un túnel de vent per aplicacions en arquitectura
Ayats Lopez, Roger
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Física Aplicada; Crespo Artiaga, Daniel
Actualment a Catalunya existeixen pocs túnels de vent operatius que puguin ser emprats amb regularitat. Tanmateix, cap d’ells és adient per l’anàlisi de les càrregues aerodinàmiques sobre un edifici en una escala adient per aplicacions arquitectòniques. La idea de fer aquest projecte sorgeix per poder satisfer aquesta necessitat del sector. El principal objectiu d’aquest treball és dissenyar i avaluar la viabilitat d’un túnel de vent específicament per aplicacions en arquitectura que es pugui construir amb un cost baix en instal·lacions ja existents de la UPC. Aquestes aplicacions ja definides impliquen uns requeriments de disseny tals com les dimensions de la cambra de test o la utilització de dispositius per reduir el nivell de turbulència al flux. El treball està dividit en quatre capítols principals. En el primer es resumeix l’estat de la tecnologia dels túnels de vent. El segon capítol tracta una proposta de disseny adient per l’objectiu demandat, considerant les limitacions existents en cada unes de les seccions que el composen. En el tercer s’analitzen les simulacions numèriques realitzades amb el programa Fluent i es comparen amb el càlculs previs realitzats al capítol 2. Finalment, al quart capítol es mostren un pressupostos orientatius del que costaria construir aquest túnel. El principal resultat d’aquest projecte és que ha permès estimar el cost d’aquesta instal·lació. Si finalment s’aconsegueix finançament per la seva construcció es podria realitzar un estudi addicional per millorar el comportament de les seccions més critiques, doncs probablement es podria millorar el rendiment de la instal·lació sense alterar substancialment el cost de la mateixa.
English: This project aims to define the features and ellaborate the Project of a windtunnel for architectural applications. Building is regulated by the "Technical code of building", which establishes the basic rules to compute the actions of wind on buildings. Furthermore, in specific cases these computations have to be tested in a windtunnel on scale models. This work analyzes the requirements needed to build a wintunnel suitable for architectural applications and the required instrumentation. A windtunnel design was performed and the building cost was computed.
Àrees temàtiques de la UPC::Aeronàutica i espai::Aerodinàmica
Wind tunnels
Aerodinàmica
Túnel de Vent
Coeficients eòlics
Túnels aerodinàmics
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem