Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/199350

Epidemiología del vitíligo y patologías asociadas
Taberner López, Ester
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Bielsa Marsol, Isabel
El nostre estudi consisteix a revisar els patrons i característiques del vitíligo en la població que acudeix a la consulta de Dermatologia del Centre de Salut de Burjassot,estudiar la freqüència d'associació de patologia autoinmune i discriminar la utilitat de sol·licitar una bateria de autoanticossos com screening de malalties autoinmunes en pacients amb vitíligo. És un estudi descriptiu, transversal i no experimental. Es va realitzar entre Gener- Juny 2010 amb 54 pacients. Es va confirmar l'associació amb malalties autoinmunes com a patologia tiroïdal, anèmia perniciosa, diabetis mellitus, malaltia de Addison, etc. sobretot en sexe femení i localització no segmentaria.
Nuestro estudio consiste en revisar los patrones y características del vitíligo en la población que acude a la consulta de Dermatología del Centro de Salud de Burjasot,estudiar la frecuencia de asociación de patología autoinmune y discriminar la utilidad de solicitar una batería de autoanticuerpos como screening de enfermedades autoinmunes en pacientes con vitíligo. Es un estudio descriptivo, transversal y no experimental. Se realizó entre Enero- Junio 2010 con 54 pacientes. Se confirmó la asociación con enfermedades autoinmunes como patología tiroidea, anemia perniciosa, diabetes mellitus, enfermedad de Addison, etc. sobretodo en sexo femenino y localización no segmentaria.
2012-07-06
616.5 - Pell. Dermatologia clínica
Vitilígen
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
50 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-TabernerLopez.pdf 558.7 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters