Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/199347

Candidiasis Peritoneal: prevalença i factors de risc. Estudi preliminar
Hernández Cádiz, Mª José
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Artigas Raventós, A.
Introducció: Un cultiu positiu de líquid peritoneal per a Càndida spp amb clínica associada, és diagnòstic de Candidiasis Peritoneal (CP). Objetius: L’objectiu primari és coneixer la prevalença de CP. Com objectius secundaris coneixer els possibles factors de risc. Tipus d’estudi: Prospectiu, observacional. Mètodes: S’agafa una mostra de 74 pacients amb diagnòstic de peritonitis (2007-2010). Durant la cirugía s’aspira líquid peritoneal lliure i és conrea. Resultats i conclusions: La prevalença va ser del 17.6% (46.15% C. albicans). L’ afectació del tracte gastro-intestinal-superior (OR 6.554) i l’aparició de fallada cardio-vascular durant la cirugia (OR 5.827), són factors de risc per a desenvolupar-la. És estudi preliminar.
Introducción: Un cultivo positivo de líquido peritoneal para Candida spp con clínica asociada, es diagnostico de Candidiasis Peritoneal (CP). Objetivos: El objetivo principal es conocer la prevalencia de CP. Como objetivos secundarios, relacionar posibles factores de riesgo. Tipo de estudio: Prospectivo, observacional Método: Se recoge una muestra de 74 pacientes diagnosticados de peritonitis (2007- 2010). Durante el acto quirúrgico se aspira líquido peritoneal libre y se cultiva. Resultados y conclusiones: La prevalencia es del 17.6% (46.15% C.albicans). La afectación del tracto gastro-intestinal-sup (OR 6.554) y la aparición de fallo cardio-vascular durante la cirugía (OR 5.827), son factores de riesgo para desarrollarla. Es un estudio preliminar.
2012-07-06
616.9 - Malalties infeccioses i contagioses. Febres
Peritoneu, Candidiasi
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
31 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-HernandezCadiz.pdf 726.1 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters