Reproducibilidad electrocardiográfica de los criterios de hipertrofia ventricular izquierda
Colomé Doménech, Josep Maria
Mundet-Tudurí, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Vinyoles, Ernest, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 20 p.
Resum: Avaluar la reproductibilitat dels criteris electrocardiogràfics d'hipertrófia ventricular esquerre. Tretze infermeres van practicar dos electrocardiogrames a 103 pacients hipertensos en menys de 10 dies. Dos investigadors van fer 2 lectures cegues de cadad electrocardiograma, evaluant els votatges de Cornell i Sokolow-Lyon. Observàrem coeficients de variabilitat similars (Cornell 14,81% i Sokolow-Lyon 13,34%). La majoria de la variabilitat es atribuïble a característiques del pacient (Cornell 77,55% y Sokolow-Lyon 80,48 %). Cap dels factors estudiats han resultat èsser predictors de variabilitat. La variabilitat dels criteris de voltatge fa que haguem de ser cautelosos al interpretar els resultats.
Resum: Evaluar la reproducibilidad de los criterios electrocardiográficos de hipertrofia ventricular izquierda. Trece enfermeras practicaron dos electrocardiogramas a 103 pacientes hipertensos en menos de 10 días. Dos investigadores hicieron 2 lecturas ciegas de cada electrocardiograma, evaluando los voltajes de Cornell y Sokolow-Lyon. Observamos coeficientes de variabilidad similares (Cornell 14,81% y Sokolow-Lyon 13,34%). La mayoría de la variabilidad es atribuible a características del paciente (Cornell 77,55% y Sokolow-Lyon 80,48 %). Ninguno de los factores del paciente estudiados ha resultado ser predictor de variabilidad. La variabilidad de los criterios de voltaje hace que tengamos que ser cautos al interpretar los resultados.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Electrocardiografia ; Interpretació



20 p, 124.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-11-09



   Favorit i Compartir