Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/199055

Reproducibilidad electrocardiográfica de los criterios de hipertrofia ventricular izquierda
Colomé Doménech, Josep Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Mundet Tuduri, Xavier; Vinyoles Bargalló, Ernest
Avaluar la reproductibilitat dels criteris electrocardiogràfics d’hipertrófia ventricular esquerre. Tretze infermeres van practicar dos electrocardiogrames a 103 pacients hipertensos en menys de 10 dies. Dos investigadors van fer 2 lectures cegues de cadad electrocardiograma, evaluant els votatges de Cornell i Sokolow-Lyon. Observàrem coeficients de variabilitat similars (Cornell 14,81% i Sokolow-Lyon 13,34%). La majoria de la variabilitat es atribuïble a característiques del pacient (Cornell 77,55% y Sokolow-Lyon 80,48 %). Cap dels factors estudiats han resultat èsser predictors de variabilitat. La variabilitat dels criteris de voltatge fa que haguem de ser cautelosos al interpretar els resultats.
Evaluar la reproducibilidad de los criterios electrocardiográficos de hipertrofia ventricular izquierda. Trece enfermeras practicaron dos electrocardiogramas a 103 pacientes hipertensos en menos de 10 días. Dos investigadores hicieron 2 lecturas ciegas de cada electrocardiograma, evaluando los voltajes de Cornell y Sokolow-Lyon. Observamos coeficientes de variabilidad similares (Cornell 14,81% y Sokolow-Lyon 13,34%). La mayoría de la variabilidad es atribuible a características del paciente (Cornell 77,55% y Sokolow-Lyon 80,48 %). Ninguno de los factores del paciente estudiados ha resultado ser predictor de variabilidad. La variabilidad de los criterios de voltaje hace que tengamos que ser cautos al interpretar los resultados.
03-07-2012
616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
Electrocardiografia-Interpretació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
20 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR-ColoméDomenech (2).pdf 127.8 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem