Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/198728

Estudio comparativo de RM perfusión en pacientes diagnosticados de hidrocefalia normotensiva con pacientes controles.
Carrascosa Bisquert, Blanca
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Aparici Robles, Fernando; Romero Vidal, Francesc Xavier
Diversos estudis han demostrat que existeix una disminució en la irrigació de la substància blanca periventricular en pacients diagnosticats d’hidrocefàlia normotensiva quan es comparen amb subjectes normals. Amb l’objectiu de demostrar aquestes troballes, pacients afectes d’aquesta patología es van sotmetre a una RM cerebral morfológica, un estudi de dinàmica de fluxe de LCR i un estudi de perfusió. Amb aquestes exploracions es va demostrar un augment en l’índex d’Evans i una disminución dels valors de VSC (Volum Sanguini Cerebral) de la substància blanca periventricular als pacients casos enfront dels controls.
Diversos estudios han demostrado que existe una disminución en la irrigación de la sustancia blanca periventricular en pacientes diagnosticados de hidrocefalia normotensiva cuando se comparan con sujetos normales. Con el objetivo de demostrar estos hallazgos, pacientes afectos de dicha patología se sometieron a una RM cerebral morfológica, un estudio de dinámica de flujo del LCR y un estudio de perfusión. Con estas exploraciones se demostró un aumento en el índice de Evans y una disminución de los valores de VSC (Volumen Sanguíneo Cerebral) de la sustancia blanca periventricular en los pacientes casos frente a los controles.
2012-06-27
616.8 - Neurologia. Neuropatologia. Sistema nerviós
Diagnòstic radiológic, Hidrocefàlia
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
43 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-CarrascosaBisquert.pdf 893.0 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters